Palce Lizać polecają:

Bakłażan na 5 sposobów

Najlepszy jest tylko dojrzały! Niedojrzały bakłażan może zaszkodzić. Dlatego warto przed zakupem nacisnąć go, aby sprawdzić, czy miąższ ugina się pod naporem palca. Jeśli tak, warzywo jest dojrzałe. więcej »

Owocowe wypieki

Jabłka, gruszki, brzoskwinie, morele, śliwki - to teraz jest ich czas. Mamy dziesięć sprawdzonych przepisów na ciasta i ciasteczka z jesiennymi owocami. więcej »

Obiad pod znakiem pomidora

Pomidory lepiej jeść po upieczeniu lub ugotowaniu. Likopen, cenny składnik, który zawierają, jest wówczas lepiej wchłaniany. Jedzmy zatem pomidory na ciepło bez wyrzutów sumienia: w sosie, zupie, upieczone w piekarniku. więcej »

Dania jednogarnkowe

Pyszne, sycące, rozgrzewające. Idealne!

Napisz do nas!

palcelizac@agora.pl