Palce Lizać polecają:

Pomysłowe dania na co dzień

Zimowa kuchnia nie musi być monotonna. Warto uruchomić kulinarną fantazję i podkręcić nieco znane i lubiane dania. więcej »

Risotto na 3 sposoby

Aksamitna konsystencja tej potrawy urzeka nawet najbardziej wybredne podniebienia. Przygotowanie jej nie zabiera wbrew pozorom dużo czasu. więcej »

Kawowe słodkości

Tiramisu, tort kawowy, muffinki z mokką - czy ktoś ich nie lubi? Niemożliwe. Najsłynniejszy włoski deser kawowy od lat jest jednym z ulubionych ciast Polaków. więcej »

  • Ryby prosto z rusztu

    17-05-2017 11:46 archiwum

    Ryby i owoce morza przyrządzone na grillu zyskują dymny smak i aromat. Dzięki temu smakują także tym, którzy za nimi na co dzień nie przepadają.

  • Sery na ciepło

    17-05-2017 08:40 archiwum

    Nie tylko wegetarianie ucieszą się z tej propozycji. Grillowane sery podane na liściach sałaty lub rukoli z owocami lub wytrawną konfiturą to jedno z ulubionych potraw z rusztu.

  • Makaron. To lubię!

    16-05-2017 12:05 Zuzanna Wiciejowska

    Uwielbiam makarony, za prostotę ich przygotowania, za niesamowite efekty przy użyciu najprostszych składników i za to, że można je zrobić w bardzo krótkim czasie. Najważniejsze jest jednak to, że przepadają za nimi niemal wszystkie dzieci...

  • Słodkości dla dbających o linię

    16-05-2017 08:09 Agnieszka Świtalska

    Małe może być nie tylko piękne, ale również pyszne. Jak te duńskie ciasteczka na jeden kęs. Idealnie nadają się jako słodki akcent do kawy lub poobiedniej herbaty. Zwłaszcza wiosną, gdy wszyscy zaczynamy bardziej dbać o linię.

  • Truskawki

    15-05-2017 12:25 Dorota Biały, Aneta Kosiba

    Można je podać na wiele sposobów. Nie musimy ich jeść tylko ze śmietaną. Okazuje się, że równie dobrze pasują do dań wytrawnych: sałaty, a nawet mięsa i ryby. Nie wierzycie? Przekonajcie się sami!

  • Wariacje na temat bruschetty

    15-05-2017 08:24 archiwum

    Bruschetta to rodzaj przekąski pochodzącej z Włoch. Jest to grzanka, przygotowana z chleba lub bułki, posmarowana oliwą i roztartym czosnkiem. Najczęściej bruschettę podaje się ze świeżymi pomidorami i bazylią. Można ją jednak przyrządzać na wiele innych sposobów.

  • Nowoczesne torty

    12-05-2017 12:15 Konrad Tota

    Szukacie nowych pomysłów na pyszne desery? Zastanawiacie się, jaki tort przygotować na majowe uroczystości? To dobrze trafiliście - torty z krakowskiej Galerii Tortów Artystycznych zaskoczą was niebanalnym smakiem i zachwycą dekoracją.

  • Dania z piwem i do piwa

    12-05-2017 08:10 Robert Sowa

    Dodając piwo do potraw, otrzymujemy zaskakującą mieszkankę smaków. Gorzki smak piwa świetnie łączy się ze słodkimi warzywami, takimi jak marchewka czy cebula, choć dobrze komponuje się też z miodem. Piwo to idealny dodatek do mięs. Zmiękcza je i sprawia, że stają się bardziej soczyste. Sprawdzi się też jako składnik wszelkich marynat i sosów