-
Kanapka nie musi być nudna
09-04-2018 08:10To danie idealne dla początkującego kuchcika. Wystarczy posmarować kromkę chleba masłem lub margaryną i poukładać na niej ulubione dodatki. Wędlinę i ser żółty zastąpią tym razem pasty, warzywa i kiełki. Niech odmienią oblicze tradycyjnej kanapki.
-
Lekki obiad
06-04-2018 12:14Do przygotowania proponowanego dziś dania glównego bardzo przyda się wok. W nim najlepiej przyrządza się potrawy typu stir-fry. Jeśli jednak go nie macie, użyjcie żeliwnej patelni, najlepiej grillowej.
-
Odmieniamy znane dania
06-04-2018 08:10Znudziły wam się kotlety? Przygotujcie szaszłyki. Smak codziennej jarzynowej zmieńcie, dodając curry, a zamiast ziemniaczanego purée podajcie babeczki z cukinią. Taka odmiana to dobry sposób na pobudzenie apetytu.
-
Przekąska na zielono
05-04-2018 12:12Gdy dopadnie was wielki głód... zamiast sięgać po batonik, zjedzcie miskę sałatki. Jest nie tylko zdrowsza, ale również dużo lepsza dla figury.
-
Kasza na trzy sposoby
05-04-2018 08:23Można ją jeść na wiele sposobów, nie tylko jako dodatek do obiadu. Może wręcz stanowić danie samo w sobie. Kotlety z kaszy podajemy zarówno z mięsnym, jak i warzywnym sosem. Ba! Nawet z owocami.
-
Żegnamy kilogramy!
04-04-2018 08:11Niskokaloryczna dieta może być smaczna! Nie musi również oznaczać ciągłego burczenia w brzuchu, pod warunkiem że będziemy jeść regularnie co 3-4 godziny - w imię zasady mniej, a częściej.
-
Tofu na 4 sposoby
03-04-2018 12:31Serek z nasion soi jest coraz łatwiej dostępny. Nadal jednak nie bardzo wiemy, co z niego przyrządzić. Podpowiadamy, jak go podać na ciepło i na zimno.
-
Lekkie dania po świętach
03-04-2018 08:20Zielone potrawy, a zwłaszcza warzywa zielonolistne dostarczają mnóstwa cennych składników odżywczych. Jedzmy je jak najczęściej.