Risotto z kurkami

Risotto to danie na co dzień, szybkie, łatwe i praktyczne. Co ważne, przepis możesz modyfikować, dowolnie zmieniając dodatki, np. zamiast grzybów dodać cukinię, paprykę, kawałki mięsa itp. Podstawą jest ryż, cebula i bulion.
Więcej o:
POPULARNE NAJNOWSZE
Komentarze (7)
Risotto z kurkami
Zaloguj się
  • Daria Nowicka

    0

    Hej @karinkamisia, ja też uwielbiam te buliony! Moja ulubiona wersja to drobiowa, choć tej wegetariańskiej nie można zarzucić braku smaku! Do risotto idealny patent.

  • karinkamisia

    0

    Jednym z podstawowych składników tego dania jest bulion dlatego podzielę się z wami moim nowym odkryciem kulinarnym. Przygotowując to danie nie miałam akurat gotowego bulionu, czasu też niewiele, więc skorzystałam z gotowego bulionu drobiowego od Krakusa. Z jednej buteleczki 300 ml po rozcieńczeniu wyszło akurat tyle bulionu ile potrzebne było do przepisu, a do tego bez konserwantów i zagęstników. Wyszło pysznie!

  • julianne97

    0

    Przepis super - polecam także moją wersję:
    bulkazmaslem.pl/risotto/

  • ania8-1

    Oceniono 1 raz -1

    świetny ryż, i to nie jeden, a przy tym bardzo zdrowy bo ekologiczny ma bio-kraina.pl

  • Oceniono 6 razy -4

    Łączenie ryżu z kurkami, to kulinarny wygłup. W poważnych kuchniach takie rzeczy nie zdarzają się.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX