Deserownia

Jak bez pomocy rodziców przygotować ulubione przysmaki? To nie takie trudne, jak mogłoby się wydawać.
Zapraszamy do oglądania nowego programu "Deserownia" na kanale teteTOON+. 13-letni Kuba wraz z bratem, 8-letnim Mikołajem, tworzy kulinarny wideoblog. Podczas przyrządzania przekąsek i dań rozmawiają o też o zainteresowaniach, przyjaciołach i szkole.

Kanapkowy drapacz chmur

pasta jajeczna:
4 jajka
2 łyżeczki masła
łyżeczka musztardy
szczypiorek

8-10 kromek pełnoziarnistego pieczywa tostowego
masło
kilka plasterków szynki
kilka plasterków żółtego sera
kilka rzodkiewek
świeży ogórek
sól
pieprz

Przygotuj pastę: jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj musztardę, masło, szczypiorek i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Pieczywo tostowe posmaruj masłem. Nałóż pastę, a potem ulubione dodatki: szynkę, ser, rzodkiewki, ogórek i kolejne piętro.

Jabłka z niespodzianką

2 duże jabłka
banan
2 łyżki płynnego miodu
sok z 1/2 cytryny
łyżka rodzynek
łyżka płatków migdałowych
kilka orzechów włoskich
sok z cytryny

Przygotuj syrop: w miseczce wymieszaj miód z sokiem z cytryny.
Jabłka umyj, przekrój na pół i wydrąż środek tak, by powstały łódeczki. Do wydrążonych jabłek włóż banany, rodzynki, płatki migdałowe i siekane orzechy. Całość polej miodowym syropem.



Więcej o: