Komentarze (44)
Placek po węgiersku
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • woodpecker_from_mars

    0

    Czy ktoś próbował z mięsem drobiowym? Mam kurczaka, nie robiłabym zakupów. Nie zauważyłam w przepisie

  • Monika Sypniewska

    0

    nareszcie zrobiłam dobrego placka po węgiersku. dziękuję za przepis. jest super. 6-ka dla autora!! pozdrawiam

  • Joanna Solecka

    Oceniono 6 razy 0

    bardzo często robię placuszki, są pyszne i bardzo syte, ale zamiast śmietany polewam je sosem czosnkowym - pyycha. ;-))

  • aga717

    Oceniono 6 razy 0

    aby nie bawić się w odwracanie placka proponuję zrobić dwa mniejsze placki - placek gulasz placek-

  • Aneta Malerczyk

    Oceniono 1 raz 1

    Od dłuższego czasu chodził za mną placek po węgiersku. Postanowiłam go zrobić w niedzielę - dla odmiany. Zrobiłam go idealnie jak w przepisie krok po kroku. KOBIETO skąd ty wzięłaś ten przepis? Niebo w gębie to mało powiedziane. Pierwszy raz zrobiłam tak pyszny placek. Mięsko idealnie rozpływało się w ustach, gulasz idealnie się wygotował - nie musiałam już zagęczczac go mąką czy śmietaną - idealna konsystencja, idealne proporcje. A smak - poezja. Mąż pochwalił, że takich pyszności to nigdy nie jadł nawet w restauracji. A dla mnie, kucharki która musiała się wszystkiego sama uczyć, to największy komplement. Dziękuję serdecznie za przepis. Od dziś gotuję placki tylko tak jak w twoim przepisie. ;)

  • woodpecker_from_mars

    Oceniono 1 raz 1

    Nie zauważyłam w przepisie sera, warto posypać na gorący placek. Ideał.

  • Gość: Podpisz się

    Oceniono 7 razy 1

    super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Gość: Inka

    Oceniono 10 razy 4

    Zrobiłam danie w/g przepisu,jest wyśmienite.Nie miałam żadnych trudności.Polecam!

  • Gość: mario76

    Oceniono 23 razy 5

    jak nie macie czasu do restauracji idzcie zjecie przestarzale mieso i stare warzywa extra zaplacicie bubki!!! ja tam wole w domu robic ale troche po swojemu dodaje do miesa wino wytrawne bordeaux i gularz jest pyszny

  • Gość: Monika

    Oceniono 16 razy 6

    Fakt ze gulasz pracochlonny ale naprawde smaczny. Polecam i pozdrawiam.

  • vandikia

    Oceniono 71 razy 7

    przygotowanie plus "duś około 35 minut (...) duś kolejną godzinę" .. faktycznie "błyskawiczny obiad" :>

  • Gość: Ania

    Oceniono 20 razy 16

    Robię już drugi raz, gulasz przepyszny!

  • Gość: jarek

    Oceniono 23 razy 19

    dziekuje za przepis bardzo smaczne i placki i gulasz.pozdrawiam autora.

  • k.p.mist

    Oceniono 42 razy 34

    Do wszystkich, którzy twierdzą, że ten gulasz jest strasznie czasochłonny- czas przygotowania potrawy o wiele się skróci, jeśli zamiast na początku poświęcać czas na krojenie warzyw i pieczarek, zaczniecie od usmażenia mięsa (po obróbce jak w przepisie). Nic się nie stanie, jeśli zeszkloną cebulę dodacie 5-10 min po zalaniu mięsa bulionem. W skrócie:
    1. wrzucacie mięso na patelnię, w czasie smażenia szybko kroicie cebulę
    2. mięso przekładacie do garnka, dodajecie ziele angielskie i czosnek, zalewacie bulionem, na patelnię trafia cebula, po czym bierzecie się za oczyszczanie i krojenie pozostałych składników.

    Co do placków- jeśli ktoś jest leniwy i jest w posiadaniu blendera (od biedy może być nawet sokowirówka), może zamiast ręcznie trzeć ziemniaki, użyć w/w sprzętów. Ja tak robię od lat i też wychodzą smaczne :)

    Dziękuję za przepis na gulasz- pachnie super!

  • Gość: Krzysztof

    Oceniono 105 razy 91

    Ludzie, co to za komentarze??? Dla kogoś takiego jak ja, który pierwszy raz robi placki po węgiersku przepis jest idealny! Wszystko opisane po kolei a placek jak obrócę tak obrócę i jeśli się poparzę to znaczy że jestem niedołęgo a co do wyszukanej kuchni to jakbym chciał robić coś wyszukanego to bym nie wpisywał placka w google. Dziękuję za przepis i pozdrawiam autora! Wyszły pyszne!

  • Gość: Ludzie kochani ...

    Oceniono 163 razy 147

    Przepis faktycznie czasowo długi ale co do składników idealnie trafione , danie wyszło przepyszne ale nie koniecznie czas jaki jest tu opisany jest dobry , robiłam je dużo krócej :) , pozdrawiam
    a co do ludzi którzy tu tak błotem obrzucają innych , nie lepiej poprostu wyłączyć stronę i poszukać i poszukać takiego przepisu który by odpowiadał ?? kurcze czy juz nawet na stronach z przepisami trzeba kogoś zgnoić , zastanówcie sie jaki to ma sens ehhhh

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX