Komentarze (44)
Placek po węgiersku
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • Daga Kon

    0

    Na ile placków jest to porcja? Jeśli można spytać kogoś kto już robił ;)

  • woodpecker_from_mars

    0

    Czy ktoś próbował z mięsem drobiowym? Mam kurczaka, nie robiłabym zakupów. Nie zauważyłam w przepisie

  • Monika Sypniewska

    0

    nareszcie zrobiłam dobrego placka po węgiersku. dziękuję za przepis. jest super. 6-ka dla autora!! pozdrawiam

  • Joanna Solecka

    Oceniono 6 razy 0

    bardzo często robię placuszki, są pyszne i bardzo syte, ale zamiast śmietany polewam je sosem czosnkowym - pyycha. ;-))

  • aga717

    Oceniono 6 razy 0

    aby nie bawić się w odwracanie placka proponuję zrobić dwa mniejsze placki - placek gulasz placek-

  • Alan Alan

    Oceniono 1 raz -1

    Wyszły pyszne! Przepis super! Dziękuję i polecam! Prawie całą robotę zrobiła za mnie "Kasia", tylko niestety smażyć już nie chciała :P ale było warto! :)

  • magwol2

    Oceniono 10 razy -6

    Zestawienie ziemniaczanego placka z polskim gulaszem (węgierski to zupa) zawsze mnie odrzucało.
    Uwielbiam kuchnię węgierską, ale tamtego kuriozum nie znają.
    Mnie się kojarzy głównie z PRLowskimi stołówkami.

  • Gość: Olej

    Oceniono 42 razy -12

    W rzeczy samej - błyskawiczny.. Jak PKP..

  • Gość: qwdeqwe

    Oceniono 31 razy -15

    cały ten przepis : góra urodziłą mysz

  • Gość: piotr

    Oceniono 30 razy -16

    Mięso umyj, pokrój w kostkę, obtocz w mące i zrumień z dwóch strona
    Kostka ma sześć stron .

  • Gość: plackarz

    Oceniono 26 razy -16

    Krok 4 - jeśli nadmiar wody został odlany, to ze wzgl. na obecność mąki, jajka i... ziemniaków masa będzie spójna i na pewno nie będzie się jej dało "wlewać" na patelnię; trzeba ją nakładać łyżką.

    Krok 5 - ekstra jeśli chce się poparzyć początkującego kucharza wrzącym tłuszczem (zawsze moze zostać parę kropelek), który może też później rozkosznie spływać po zewn. stronie patelni - a teraz wyobraź sobie smażenie na palniku gazowym.
    Placka obraca się sprawnie za pomocą szerokiej łopatki.

    Jeśli pani Junona sama wymyśliła ten przepis to strach znajdować się z nią w tym samym budynku kiedy gotuje... zajmij się pani może, pani Junono, czymś mniej wymagającym...

    tt,
    chodzi o gulasz - przystępnie o pochodzeniu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Gulasz

  • Gość: kuku

    Oceniono 29 razy -17

    tak naprawde to nie wiem czy to jest gulasz , placki kartoflane czy wogole jakis dziwny przepis, a czas jego przygotowania pisze blyskawiczny , no postaral sie ktos...........

  • aki3

    Oceniono 20 razy -18

    krok3
    nadmiar wody to trzeba odlać chyba przed wymieszaniem składników, a nie po?
    Czy ktoś niedorozwinięty to pisał?

  • Gość: tt

    Oceniono 22 razy -18

    Żeby jeszcze chociaż Węgrzy słyszeli o tych plackach. Kiedyś jakiś tuman tak to nazwał i tak już zostało.

  • cracken001

    Oceniono 23 razy -19

    SIEROTO!!!! Takie placki to jadlem w polskich restauracjach prawie 30 lat temu,tylko nazywaly sie "po cygansku"!!!! Byly tanie i pyszne,tak,ze postanowilem wlaczyc je do jadlospisu rodzinnego---nieco podobny do twojego>I tak na marginesie...czosnku NIE dodaje sie podczas duszenia potrawy,gdyz obrobka termiczna pozbawia go WSZYSTKICH walorow!!! Dodaje sie PO zakonczeniu duszenia,tuz przed podaniem

  • Gość: AAA

    Oceniono 41 razy -23

    Nudne bezplciowe polskie gotowanie. Bez polotu, bez nowosci, bez charakteru, bez akcentu regionalnego.
    Zagotowane na smierc, rozgotowane na papke, mase miesa i jarzyny. Zaprawione oczyiwiscie glutaminianem.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX