Konkurs urodzinowy - lista laureatów

Bardzo dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i przepisy.
Prawidłowa odpowiedź na pytanie konkursowe:
Wszystkie książki Nigelli Lawson, które ukazały się dotąd na polskim rynku:
- Nigella Gryzie Nigella Lawson
- Nigella świątecznie Nigella Lawson
- Lato w kuchni przez okrągły rok Nigella Lawson
- Jak być domową boginią Nigella Lawson
- Nigellissima. Włoskie inspiracje Nigella Lawson
- Nigella expresowo
- Kuchnia.Przepisy z głębi domu

Nagrody Główne, w postaci zestawu składającego się z ekspresu do kawy Tassimo T55 oraz 6 zestawów kapsułek z kawą od firmy Kraft Foods Polska i Bosch, wędrują do:

1. Maria Pracz, Maciejowice (Profiterolki z masą serowo-łososiową)
2. Elżbieta Malessa, Jabłonna (Sufleciki z koziego sera)
3. Bernadeta Jarnot-Manecka, Chełm Śląski (Przystawka z łososia z owocami granatu)

Jeden zestaw, w którego skład wchodzi domowe urządzenie dozujące i jedna butla z wodą o pojemności 11 l od Nestle Waters direct, otrzyma:

4. Agata Skoniecka, Warszawa (Palmiersy z Anchois podawane z hummusem z buraków)

Pięć zestawów, w skład których wchodzi zestaw książek kucharskich: "Kuchnia domowa" i "Prawdziwa kuchnia polska" od wydawnictwa Rea, przyznaliśmy:

5. Marta Magryś, Brzeg Dolny (Tartaletki z białymi szparagami)
6. Elżbieta Pawelec, Elbląg (Muffinki warzywne)
7. Paweł Hebda, Warszawa (Grillowane gruszki w szynce parmeńskiej)
8. Grażyna Błażejowska, Legnica (Muffiny pikantne z suszonymi pomidorami)
9. Ewa Kołsut-Straszak, Siemianowice Śląskie (Jajka z kremem curry)

Pięć zestawów, w skład których wchodzi siedem noży Functional Form w drewnianym bloku od Fiskars, wyślemy do:

10. Aleksandra Stańczyk, Gdańsk (Puszyste placuszki warzywne)
11. Piotr Łaguna, Gołdap (Dip fasolowy w stylów Jalsico)
12. Joanna Brzezina, Makowczyc (Ptysie na słodko i słono)
13. Dorota Jodko, Nowa Sól (Rolada z oliwek i boczku)
14. Aleksandra Wojt, Poznań (Zupa krem z porów)

Pięć zestawów, w skład których wchodzi zestaw kaw Lavazza i herbat Loyd, wędruje do:

15. Zuzanna Grunwald, Wilamowice (Babeczki z prawdziwkami)
16. Lidia Zienkiewicz, Warszawa (Placuszki łososiowe na sałatce z kukurydzy)
17. Irena Dobryłko, Szczytno (Wątróbka otulona bekonem)
18. Magdalena Król, Bełchatów (Zupa chrzanowa z pieprzem cayenne)
19. Urszula Skonecka, Poznań (Sakiewki z czarnym ryżem, serem i nerkowcami)

Dziesięć zestawów, w skład których wchodzi garnek z pokrywą o pojemności 2,8 l z linii PATTI, bambusowa łyżka i deska do krojenia od MG Home, otrzymują:

20. Janina Suchta, Jelenia Góra (Szyjki rakowe w koniaku)
21. Marlena Zabielska, Warszawa (Sałatka z makaronem szpinakowym i pesto)
22. Barbara Barczyk, Zbrosławice (Mule na parze z trawa cytrynową)
23. Kinga Olszewska, Warszawa (Chrupiące krążki cebulowe w cieście)
24. Maciej Jach, Zakopane (Ciastka francuskie z łososiem i kaparami)
25. Maria Mikicka, Pruszcz Gdański (Crostini z bobem i łososiem)
26. Anna Warzecha, Legionowo (Kurczak z gruszkami i borówkami)
27. Karolina Siebyła, Warszawa (Winogrona w serze gorgonzola)
28. Magdalena Strąk, Warszawa (Wytrawne gruszki)
29. Józef Rudyk, Kraków (Gołąbki z łososia)

Trzy zestawy, w skład których wchodzi kosz "smaki Italii" zawierający: oliwę, ocet balsamiczny, sos pesto, oliwki, grissini od Marks&Spencer, przyznaliśmy:

30. Joanna Wiatr, Swarzędz (Fińskie pierożki)
31. Monika Przyborek, Choszczno (Sałata lodowa z boczkiem i prażoną dynią)
32. Ewa Derwojed, Gdańsk (Chrupkie foremki z ziemniaków)

Dziesięć zestawów, w skład których wchodzi zestaw książek kucharskich: "Nigellissima" i "Sophie Dahl" od wydawnictwa Filo, wyślemy do:

33. Aniela Bielawska, Narewka (Pasztet z selera)
34. Sławomir Grzesiewicz, Poznań (Roladki książęce z indyka)
35. Agnieszka Czapska-Pruszak, Piła (Szaszłyki z krewetek z sałatką z soczewicy)
36. Krystyna Roszak, Poznań (Sałatka makaronowa z orzechowym pesto)
37. Piotr Kiech, Warszawa (Tarta z cukinią i bakłażanem)
38. Krzysztof Drgas, Poznań (Kuleczki cynamonowe)
39. Marta Piwowar, Warszawa (Bliny z dodatkami)
40. Joanna Szewczyk, Gliwice (Muszle ze szpinakiem i trzema serami)
41. Aleksandra Wenta, Leśniewo (Łosoś w burakach na wesoło)
42. Anna Iwanek, Lubartów (Placki ziemniaczane z łososiem)

Dziesięć zestawów, w skład których wchodzi lniany haftowany obrus i zestaw produktów od Kujawski, wędruje do:

43. Piotr Bogusz, Wrocław (Szaszłyki z wątróbek z boczkiem i sosem malinowo-cynamonowym)
44. Dorota Roszak, Mirków (Ciastka francuskie z bakłażanem i kozim serem)
45. Ewa Sidor, ustrzyki dolne (Krem szpinakowy z prażonym słonecznikiem)
46. Paweł Szelag, Bydgoszcz (Ceviche z Peru)
47. Dominika Lewandowska, Toruń (Krewetki z kremem z awokado)
48. Jeremiasz Rowiński, Warszawa (Sałatka z kurczakiem i oliwkami)
49. Anna Lawless, Wrocław (Pierożki z karmelizowaną cebulką)
50. Karol Kaszak, Choszczno (Sałatka z grillowanego ananasa)
51. Maja Unuk, Sopot (Szaszłyki z kurczaka w ananasowej glazurze)
52. Aleksandra Wrońska, Andrespol (Drożdżowe rogaliki z camembertem)

Dziesięć zestawów, w skład których wchodzą 2 (dwa) garnki do gotowania makaronu oraz produkty od Podravka, otrzymują:

53. Rafał Skrobutan, Warszawa (Zapiekane mule)
54. Natalia Krochmal, Kraków (Papryka zapiekana z fetą)
55. Karolina Michalik, Krzczonów (Krewetki w tequili)
56. Diana Kowalczyk, Tarnobrzeg (Cytrynowe placuszki z łososiem)
57. Czesław Jaworski, Pruszków (Hercha - placki z semoliny)
58. Maria Dobroń, Poznań (Muffinki z fetą i czerwona papryką)
59. Katarzyna Gajek, Poręba (Sałatka z krewetek i jajek na twardo)
60. Małgorzata Walo, Szczecin (Tartaletki z gruszką i serem pleśniowym)
61. Marta Zbrzeźniak, Olsztyn (Babeczki z prosciutto i pomidorami)
62. Michał Jaworski, Warszawa (Śledzie egzotyczne)

Dziesięć zestawów, w skład których wchodzi kosz słodyczy od Wedel, otrzymują:

63. Anna Ordzińska, Pruszków (Tatar z łososia na ziemniakach)
64. Przemysław Jatczak, Poznań (Warzywne tymbaliki)
65. Justyna Rymarczyk, Chylice (Muffiny z serem pleśniowym)
66. Adrian Wójcik, Warszawa (Paluchy francuskie z anchois)
67. Agnieszka Wójcicka, Opole (Tartaletki z łososiem na ciepło)
68. Irena Sierbińska, Łomża (Roladki z szynki w galarecie)
69. Agata Bargenda, Ostrów Wlkp. (Eskalopki z indyka z nadzieniem z ricotty)
70. Magdalena Duczkowska, Białystok (Cytrynowe łódeczki z wędzona ryba)
71. Kinga Kuboń, Złotoryja (Pieczone kalmary z musem z kalafiora)
72. Renata Matuszczak, Chełm (Paluszki z kurczaka z serem)

Cztery zestawy, w skład których wchodzi komplet szklanek z karafką od Nestle Waters direct, wędruje do:

73. Anita Dołęgiewicz, Kobyłka (Szpinakowa rolada z łososiem)
74. Katarzyna Maksymiuk, Warszawa (Mini kebaby)
75. Idalia Pawlik, Prochowice (Kruche koperty z farszem)
76. Marianna Szostak, Warszawa (Krewetki tygrysie w czosnku)

Dziesięć zestawów, w skład których wchodzi kosz słodyczy od Wawel, wyślemy do:

77. Katarzyna Dobrzańska, Kraków (Sałatka z kozim serem i burakami)
78. Paulina Bielawska, Narewka (Klasyczne paszteciki z mięsem)
79. Marzena Krzemińska, Lublin (Zupa z dyni z prażonymi pestkami)
80. Agnieszka Matuszak, Warszawa (Greckie kotleciki mielone)
81. Alicja Drożdżyńska, Zielona Góra (Tarta ze szpinakiem i serem Feta)
82. Łukasz Pyzik, Stary Toruń (Pomidorki nadziewane tuńczykiem)
83. Monika Lewy, Łódź (Muszelki z kurczakiem)
84. Agata Bogusz, Kiełczów (Śledzie śródziemnomorskie)
85. Renata Lewandowska, Warszawa (Sałatka hiszpański świt)
86. Zbigniew Moczulski, Wrocław (Ciasteczka z wróżbą)

Dziesięć zestawów, w skład których wchodzi książka kucharska "Święta na stołach świata" oraz zestaw produktów od Bakal, otrzymują:

87. Wiesława Mizgała, Myszków (Czerwone śledzie na ostro)
88. Dominika Skrzydło, Łódź (Mini tartaletki z kozim serem)
89. Elżbieta Sidoruk, Białystok (Faszerowane figi)
90. Anna Jaworska, Piaseczno (Łódeczki z cykorii z awanturką)
91. Aleksandra Lesińska, Żory (Camembert z paprykowy dressingiem)
92. Angelika Duraj, Jastrzębie Zdrój (Skrzydełka w zalewie)
93. Joanna Kanikowska, Środa Śląska (Przekładaniec z awokado i łososia)
94. Zuzanna Michalska, Szczecin (Śledź z ananasem)
95. Magdalena Sochacka, Kraków (Bolońskie koszyczki)
96. Magdalena Pietraszkiewicz, Kielce (Muffinki z mięsa mielonego z cheddarem)

Dziesięć zestawów, w skład których wchodzi zestaw książek kucharskich "Wypieki" i "Gwyneth Paltrow, córeczka tatusia" od wydawnictwa Weltbild, otrzymują:

97. Magdalena Długokęcka, Warszawa (Roladki z piersia kurczaka z suszonymi pomidorami)
98. Joanna Kic-Drgas, Poznań (Kisz z kapusta kiszoną)
99. Alicja Maślarz, Częstochowa (Paszteciki z jajkiem i pieczarkami)
100. Magdalena Kieszkowska, Warszawa (Grzanki Flamenco)
101. Magdalena Szłyk, Koszalin (Sałatka z ziemniaków i selera naciowego)
102. Joanna Pyzik, Toruń (Roladki drobiowe ze szpinakiem)
103. Krzysztof Makuła, Sosnowiec (Poncz na gorąco)
104. Malwina Obraniak, Świebodzice (Jabłka pieczone z marcepanem i żurawiną)
105. Mieczysław Suchta, Jelenia Góra (Płonacy poncz)
106. Maria Badek, Łódź (Sałatka ze świeżym szpinakiem, rucolą, szynką parmeńską, parmezanem i bruschettą)

POPULARNE
NAJNOWSZE