Krem z jarmużu

Rozgrzewająca zupa o aksamitnej konsystencji działa jak prawdziwy zastrzyk energii. Zwłaszcza, gdy coraz wcześniej robi się ciemno.
Krem z jarmużu z kaszą jaglaną i musem z gruszki

Składniki:
1/4 selera
2 ziemniaki
1/2 kg jarmużu
2 cebule
4 ząbki czosnku
20 g masła
1 serek śmietankowy
sól, pieprz
szczypta kminku

Selera i ziemniaki obieramy, zalewamy 1,5 l wrzątku i gotujemy przez 15 minut. Jarmuż myjemy, usuwamy twarde łodyżki i siekamy. Dodajemy do wywaru i gotujemy kolejne 15 minut. Posiekaną cebulę z czosnkiem smażymy na maśle i dodajemy do zupy razem z serkiem śmietankowym. Miksujemy na krem, doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Podajemy z kaszą jaglaną i musem z gruszki. Mus z gruszki Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i miksujemy z łyżką soku z cytryny.

Intensywny kolor zupy warto podkreślić, podając ją w talerzu o kontrastującej barwie.

Zdjęcie Blender Bosch MSM 64010 Zdjęcie Blender Bugatti Eva EVACR Zdjęcie BLENDER HENDI
Blender Bosch MSM 64010 Blender Bugatti Eva EVACR BLENDER HENDI
Porównaj ceny » Sprawdź ceny » Sprawdź ceny »
źródło: Okazje.info


Więcej o:
POPULARNE
NAJNOWSZE