Zapiekane kiełbaski z warzywami

Zapiekane kiełbaski z warzywami to potrawa, która smakiem przeniesie nas w letnie wieczory spędzone z przyjaciółmi przy grillu.

Składniki:
cebula
bulwa kopru włoskiego
300 g (6 cienkich) kiełbasek najlepiej jagnięcych
parę łyżek oleju rzepakowego lub oliwy
jajko
4 łyżki mleka
60 g mąki
mała garść startego cheddara
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
sól
pieprz


Krok 1
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 st.C. Siekamy drobno cebulę i koper włoski, kiełbaski przekrawamy na połówki.

Krok 2
W formie do zapiekania (lub mniejszych żaroodpornych naczynkach) układamy pokrojone składniki, skrapiamy olejem rzepakowym lub oliwą i wkładamy do piekarnika na 15 minut, aby się zapiekły.

Krok 3
Przygotowujemy ciasto: mieszamy w misce jajko, mleko, mąkę, ser i doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masą polewamy upieczone kiełbaski i wkładamy do piekarnika na kolejne 15 minut, pieczemy, aż z wierzchu ciasto będzie rumiane.

Zdjęcie Gerpol Komplet sztućców na 12 osób DESIRE POŁYSK w walizce Zdjęcie Gerlach Virga Zestaw sztućców 68 el. połysk/walizka NK 41 Zdjęcie Amefa Prospero Sztućce 60/12 Połysk + Walizka 38491
Gerpol Komplet sztućców na ... Gerlach Virga Zestaw sztućc... Amefa Prospero Sztućce 60/1...
źródło: Okazje.info
Więcej o:
POPULARNE NAJNOWSZE