Klopsiki rybne

Klopsiki rybne z krewetkami i ziołami są wyjątkowo smaczne i apetyczne. Zróbcie ich więcej, bo błyskawicznie znikają z półmiska.

Składniki:
200 g filetu z dorsza
8 krewetek
1 por
1 papryczka chilli
1 pęczek kolendry
3 limonki
1 jajko
sól, pieprz
2 łyżki sezamu
3-4 łyżki oliwy


Krok 1
Dorsza miksujemy w blenderze razem z obranymi krewetkami. Siekamy pora, chilli i kolendrę.

Krok 2
Posiekane składniki dodajemy do masy rybnej, skrapiamy sokiem z jednej limonki, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3
Mieszamy, zwilżonymi dłońmi formujemy kulki, lekko je spłaszczając.

Krok 4
Posypujemy sezamem i smażymy na oliwie, po 2 minuty z każdej strony. Podajemy z cząstkami limonki.
Klopsiki możemy też podać zawinięte w sałatę z kawałkami mango.

Zdjęcie Bosch MFW66020 Zdjęcie Fidibus 21do mielenia zboża na mąkę Zdjęcie Maszynka do mielenia FLORINA - biały
Bosch MFW66020 Fidibus 21do mielenia zboża... Maszynka do mielenia FLORIN...
źródło: Okazje.info
Więcej o: