Sałatki z tuńczykiem

Maria Szkop
13.01.2014 , aktualizacja: 10.01.2014 13:34
A A A Drukuj
Może być w sosie własnym albo w oleju. W dużych kawałkach lub w małych. Sałatki z tuńczykiem urozmaicą niejedno przyjęcie.

Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta

Składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

1 torebka ryżu

1 czerwona papryka

1 puszka zielonego groszku

1 cebula

1/2 pęczka koperku

3 łyżki majonezu

sól, pieprz, słodka papryka w proszku

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu, osącz i ostudź. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Osącz tuńczyka i zielony groszek, posiekaj drobno koperek. Połącz w misce wszystkie składniki sałatki, dodaj majonez, dopraw szczyptą słodkiej papryki, solą i pieprzem, wymieszaj.

Komentarze (4)

Zaloguj się
  • Gość: ardisia

    Oceniono 17 razy 7

    Nie lubię przepisów gdzie zdjęcie nie przedstawia przepisu. Slajd 3 sos majonezowo keczupowy a na zdjęciu sos zółty. Poza tym przepis nie kompletny. Wśrod skłdnikow jest kukurydza. W opisie jej brak. Niestarannie to przygotowane i niedopracowane.

  • Oceniono 5 razy -1

    Niech uczeni w temacie podadzą ile w puszkach z rybami jest związków rtęci- to winno być b.ciekawe dla miłośników szybkiego jedzenia.

  • Gość: szczypan

    Oceniono 4 razy -2

    Nie lubię tuńczyka w sosie własnym, jest bez smaku, ale reszta ok, pomysł wypróbuję z tuńczykiem w oleju.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX