Sałatki z tuńczykiem

Maria Szkop
28.10.2014 , aktualizacja: 27.10.2014 10:28
A A A Drukuj
Może być w sosie własnym albo w oleju. W dużych kawałkach lub w małych. Sałatki z tuńczykiem urozmaicą niejedno przyjęcie.

Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta

Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju

1/2 puszki kukurydzy

100 g ostrego żółtego sera (np. cheddar)

3 jajka ugotowane na twardo

1/2 pęczka szczypiorku

3 łyżki majonezu

1 łyżka keczupu

sól, pieprz, chili

Tuńczyka wyjmij z oleju i rozdrobnij widelcem, kukurydzę osącz. Jajka na twardo obierz ze skorupek, oddziel żółtka od białek, posiekaj je drobno i włóż do oddzielnych miseczek. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posiekaj szczypior, zmieszaj majonez z keczupem, dopraw solą, pieprzem i chili. W szklanej misie układaj warstwami: połowę żółtego sera, posiekane białko, połowę sosu majonezowo-keczupowego, szczypior, tuńczyka, resztę sosu majonezowo-keczupowego, resztę sera, kukurydzę i posiekane żółtka.

Zobacz także
Komentarze (6)
Zaloguj się
  • Gość: ardisia

    Oceniono 25 razy 15

    Nie lubię przepisów gdzie zdjęcie nie przedstawia przepisu. Slajd 3 sos majonezowo keczupowy a na zdjęciu sos zółty. Poza tym przepis nie kompletny. Wśrod skłdnikow jest kukurydza. W opisie jej brak. Niestarannie to przygotowane i niedopracowane.

  • Oceniono 13 razy 3

    Niech uczeni w temacie podadzą ile w puszkach z rybami jest związków rtęci- to winno być b.ciekawe dla miłośników szybkiego jedzenia.

  • Gość: szczypan

    Oceniono 14 razy -2

    Nie lubię tuńczyka w sosie własnym, jest bez smaku, ale reszta ok, pomysł wypróbuję z tuńczykiem w oleju.

  • cracken001

    Oceniono 8 razy -4

    CO WY TU PIERD LICIE!!! Przeciez tunczyk,a szczegolnie z puszki,to OHYDA

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX