12 sposobów na rybę

Jarosław Walczyk, Andrzej Bałdyga
14.07.2015 , aktualizacja: 14.07.2015 12:44
A A A Drukuj

Fot. Damian Kramski / Agencja Gazeta

Składniki:

400 g filetów z soli

150 g suszonych pomidorów

20 g kaparów

10 g świeżej bazylii

20 ml winegretu

sól morska

czarny pieprz

 

Filety z soli ułóż na plastikowej folii i delikatnie je rozbij. Posmaruj winegretem z bazylią i dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Następnie ułóż wzdłuż suszone pomidory i kapary, zawiń w folię, wiążąc na końcach roladkę.

Ugotuj roladki w piecu konwekcyjnym w temp. 100 st. C przez 7 minut lub ugotuj w wodzie bez przypraw, wkładając roladki do garnka i zalewając je wrzącą wodą. Doprowadź do wrzenia, wyłącz i pozostaw roladki w wodzie do wystudzenia.

 

Przepis: Jarosław Walczyk,szef kuchni w Strefa Restauracja&Bar

Zobacz także

Zobacz więcej na temat:

Komentarze (5)
Zaloguj się
  • joankb

    Oceniono 3 razy 1

    Żeby 80g dorsza smażyć w połówce kostki masła to trzeba mieć nie po kolei w główeczce. Albo bardzo ostrą niedowagę.

  • elodanielo

    Oceniono 5 razy 1

    rewelacja! a do takiego wykwintnego dania to na deser pasuje sorbet z mango i mięty - ja go słodzę stewią Natusweet w płynie, bo chcę trochę schudnąć i jest pycha :)

  • 3alfa.alfa

    Oceniono 2 razy 0

    "80 g filetu z dorsza"

    "Upieczony filet pokrój w grube plastry"

    Jakoś sobie tego nie wyobrażam

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX