12 sposobów na rybę

Jarosław Walczyk, Andrzej Bałdyga
23.07.2014 , aktualizacja: 17.07.2014 11:30
A A A Drukuj

Fot. Damian Kramski / Agencja Gazeta

Składniki:

400 g filetu z łososia

30 g czerwonej cebuli

30 g białej cebuli

40 ml soku z cytryny

80 g świeżego kopru

3 krople tabasco

50 ml oliwy z oliwek extra vergine

sól

biały pieprz

 

Z filetu usuń skórę i zetnij tłuszcz (brązowe zabarwienia mięsa). Pokrój w cienkie plastry, a następnie w bardzo drobną kostkę. Cebule pokrój w kostkę, koperek drobno posiekaj i wszystkie składniki dodaj do łososia. Dopraw solą, pieprzem, tabasco, sokiem z cytryny i wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw oliwą z oliwek i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

 

Przepis: Jarosław Walczyk, dyrektor Lisewskiego Dworu, mecenas sztuki kulinarnej w Trójmieście

Zobacz także

Zobacz więcej na temat:

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX