Focaccia z cebulą

Maria Szkop
30.09.2013 , aktualizacja: 26.09.2013 13:01
A A A Drukuj
Mąka, oliwa i cebula - na pewno masz je w kuchni, więc jak masz ochotę na małe co nieco, sprawdź, czy masz drożdże i zabieraj się za wyrabianie tego prostego placka cebulowego. Cebulę możesz zastąpić rozmarynem - focaccia będzie równie pyszna.

Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta

500 g mąki pszennej

30 g świeżych drożdży piwnych

200 ml wody

2 duże białe cebule

oliwa z oliwek

sól gruboziarnista

suszone zioła (opcjonalnie)

Zobacz także

Komentarze (1)

Zaloguj się
  • liljana1980

    Oceniono 1 raz -1

    Wprost uwielbiam focaccię, a właściwie kocham całą kuchnię włoską. Lubię gotować w domu, ale jest taka jedna urocza włoska knajpka, gdzie podają najlepsze włoskie specjały - poznańska "Italia". Ach, mogłabym w niej zamieszkać :) Moim ulubionym włoskim daniem jest klasyczna pasta z owocami morza.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX