Przysmaki prosto z grilla

Zuzanna Wiciejowska
30.05.2014 , aktualizacja: 29.05.2014 10:07
A A A Drukuj

Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta

4 steki z zadniej wołowiny (każdy po 200 g),

3 łyżki oliwy,

sól, pieprz

marynata:

1 cebula (100 g) pokrojona w plasterki,

2/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina,

2 łyżki oliwy,

1 liść laurowy,

6 ziaren pieprzu,

1/2 łyżeczki tymianku

 

Przygotuj marynatę: składniki połącz i wymieszaj.

Mięso lekko rozbij, polej marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na 6-12 godz. Potem wyjmij z marynaty i popieprz. Piecz na mocno rozgrzanym grillu po 2-3 min z każdej strony. Posmaruj oliwą, podnieś kratkę na wyższy poziom i piecz mięso jeszcze po 5-6 min z każdej strony. Posól i podawaj z cebulą z marynaty.

(4 porcje)

Zobacz także
Komentarze (2)
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX