Grillowane faszerowane papryki

Sezon grillowy w pełni. Dziś proponujemy wyśmienite danie jarskie.
3 duże zielone papryki przekrojone wzdłuż i oczyszczone z nasionek
2 czerstwe bułki kajzerki
oliwa do skropienia bułek
po 3/4 szklanki startej mozzarelli i posiekanych pomidorów bez skórki
1/3 szklanki gorącej wody
2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
2 łyżki posiekanej cebuli
2 łyżki stopionego masła
1 łyżeczka listków oregano
1 posiekany ząbek
czosnku
sól

Bułki okrój ze skórki i pokrój w małą kostkę (5 mm). Skrop oliwą, rozsyp na blasze i upiecz w temperaturze 180 st. C. Zrumienione grzanki zdejmij z blachy i ostudź. Połącz grzanki z mozzarellą, pomidorami, oliwkami, cebulą, listkami oregano, czosnkiem i masłem. Dolej wodę, dopraw solą, wymieszaj. Połówki papryk napełnij przygotowanym farszem. Każdą ułóż na kawałku folii aluminiowej, brzegi folii pozaginaj tak, aby powstały miseczki otwarte u góry. Papryki w foliowych miseczkach ułóż na rozgrzanym grillu i piecz do miękkości (25-30 minut). W czasie ostatnich 10 minut grillowania przykryj każdą paprykę kawałkiem folii aluminiowej.

Zdjęcie Roller PSF600 E Zdjęcie Grill Landmann Piccolino 31373 Zdjęcie Grill RESTO
Roller PSF600 E Grill Landmann Piccolino 31373 Grill RESTO
Sprawdź ceny » Sprawdź ceny » Sprawdź ceny »
źródło: Okazje.info


Więcej o:
POPULARNE
NAJNOWSZE