Palce Lizać, nr 50, 5 grudnia

Słodkie święta

Palce Lizać ma już rok. W tym czasie opublikowaliśmy ponad 1100 przepisów, 50 szkół gotowania, 170 przepisów dla dzieci i prawie 100 tekstów o jedzeniu. To kuchnia nowoczesna i tradycyjna, kuchnia polska i międzynarodowa. Mam nadzieję, że udało nam się udowodnić, że w kuchni warto eksperymentować i wychodzić poza schematy. I nie poddawać się, jeśli coś się nie udało, tylko spróbować jeszcze raz!

Rok temu zaczęliśmy od przepisów wigilijnych - znajdziecie je w naszym serwisie www.palcelizac.gazeta.pl. W tym roku przygotowaliśmy mnóstwo nowych świątecznych propozycji, dziś w całym wydaniu piszemy o tych słodkich - piernikach, makowcach, sernikach i babkach...

Jeśli znajdziecie chwilę, wybierzcie się na kolorowe i pachnące jarmarki świąteczne.

Za tydzień - przepisy na słone potrawy wigilijno-bożonarodzeniowe. Zapraszamy!

Copyright © Agora SA