Palce Lizać, nr 69, 24. kwietnia

Weekend z grillem

Tydzień temu kupiłam elektrycznego grilla z zamiarem urozmaicenia mojego wiosennego jadłospisu. Zdążyłam zrobić jedynie soczystego kurczaka z warzywami, ale już nie mogę się doczekać kolejnego weekendu, żebyśmy całą rodziną mogli wymyślać, co jeszcze można położyć na ruszcie. Na pewno wypróbujemy ciekawe propozycje ekspertów z restauracji Blue Cactus i wiem, że ananas będzie pierwszy na liście moich dzieci.

Na słodko polecam dziś cytrynowe wypieki - babeczki, herbatniki lub tartaletki to doskonała przekąska na piknik, wycieczkę za miasto lub grilla w ogrodzie. Słodkie makaroniki Zuzy Wiciejowskiej lepiej zjeść od razu, są zbyt kruche na wycieczkę, a poza tym nie sądzę, żeby długo poleżały na stole.

W szkole gotowania pieczona szynka. Jest pyszna na ciepło jako danie główne i na zimno do kanapki piknikowej.

Za tydzień zapraszam na wyjątkowe torty, które uświetnią każdą imprezę i spotkanie rodzinne.

Copyright © Agora SA