Pascha najprościej

Tradycyjny sposób przygotowania tego wielkanocnego specjału jest dość pracochłonny. Proponowany przepis to wersja uproszczona dla początkujących albo dla zapracowanych.
Składniki:
400 g miękkiego twarogu
150 g cukru
2 jajka
2 garści bakalii: suszonych moreli, żurawin i śliwek oraz daktyli, migdałów i orzechów: makadamia i nerkowców
1 łyżeczka esencji waniliowej
skórka otarta z 1 pomarańczy (umytej i sparzonej)
do posypania biała i ciemna czekolada

Krok 1

Twaróg ucieramy z cukrem i jajkami na gładką masę. Dodajemy posiekane bakalie oraz esencję waniliową i skórkę.

Krok 2

Przekładamy masę twarogową do miseczek i wkładamy do lodówki co najmniej na godzinę.

Krok 3

Posypujemy startą czekoladą

Rada Tomka: Wiórki czekoladowe możecie zrobić, ścierając nożem tabliczkę czekolady po całej długości. Wyjdą takie fajne, zakręcone, cieniutkie rurki, które będą ozdobą każdego deseru.

Przepis: Tomek Woźniak
Zdjęcia: Marcin Klaban, Andrzej Krasowski


Zdjęcie Ambition Serwis obiadowy LORDENE 63130 Zdjęcie Duo Serwis Obiadowy Ritz Biały 6/18el Zdjęcie Karolina Serwis obiadowy LOREL FBC
Ambition Serwis obiadowy LO... Duo Serwis Obiadowy Ritz Bi... Karolina Serwis obiadowy LO...
źródło: Okazje.info


Więcej o:
POPULARNE
NAJNOWSZE