ciasto:
200 g m±ki pszennej
10 g dro¿d¿y piwnych
1 jajko
3 ³y¿ki oliwy z oliwek
1 ³y¿eczka soli
1 ³y¿eczka cukru pudru
farsz:
1 cukinia
1 cebula
1 bak³a¿an
1 papryka
1 z±bek czosnku
50 g tartego parmezanu
2 jajka
150 ml gêstej ¶mietany
1 ³y¿ka posiekanej natki pietruszki
1/2 ³y¿ki tymianku
oliwa do duszenia
sól
pieprz
Przygotuj ciasto: na stolnicê przesiej m±kê, dodaj sól i cukier puder, a nastêpnie zrób wg³êbienie. Do miseczki wlej 60 ml ciep³ej wody, rozdrobnij w niej dro¿d¿e, dodaj oliwê, jajko, wymieszaj i przelej do m±ki. Wyrabiaj ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Gdy ciasto bêdzie ju¿ odchodziæ od rêki, przykryj je ¶ciereczk± i pozostaw na 30 minut w ciep³ym miejscu do wyro¶niêcia - powinno podwoiæ swoj± objêto¶æ. Nastêpnie rozwa³kuj je na grubo¶æ 3 cm i wy³ó¿ nim formê o ¶rednicy 26 cm.
Przygotuj farsz: warzywa umyj. Cebulê i cukiniê obierz, a z papryki usuñ gniazda nasienne. Cebulê pokrój w drobn± kostkê, a resztê warzyw pokrój w plasterki. W rondelku rozgrzej oliwê, dodaj posiekany czosnek, cebulê i sma¿ 3 minuty. Nastêpnie dodaj resztê warzyw, zio³a i du¶ oko³o 15 minut. Odstaw do ostygniêcia, a nastêpnie ods±cz na sicie.
Jajka ubij ze ¶mietan± i dodaj parmezan. Mas± po³±cz z warzywami, dopraw sol±, pieprzem i prze³ó¿ na ciasto.
Formê wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz oko³o 30 minut.
Rosendahl GRAND CRU 20345 | Silit Forma do tarty 28cm 6... | Sillinie Forma do pieczenia... |
Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > |
ciasto:
200 g m±ki pszennej
100 g mas³a z lodówki
1 jajko
2 ³y¿ki wody
sól
1 roztrzepane jajko
farsz:
70 g mas³a
200 g kurek
200 g pokrojonych prawdziwków
2 szalotki
2 ¿ó³tka
100 ml gêstej kwa¶nej ¶mietany
1 ³y¿ka posiekanej natki pietruszki
1 ³y¿ka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
Przygotuj ciasto: przesiej m±kê, dodaj szczyptê soli, ma³e kawa³ki mas³a i wszystko posiekaj tak, by powsta³y drobne okruchy. Kiedy sk³adniki bêd± mia³y konsystencjê mokrego piasku zrób do³ek, dodaj roztrzepane jajko wymieszane z wod± i wyrabiaj ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Zawiñ w foliê i wstaw do lodówki na oko³o 20-30 minut.
Po tym czasie rozwa³kuj ciasto i wy³ó¿ nim formê o ¶rednicy 26 cm. Na ciasto po³ó¿ pergamin lub foliê aluminiow±, a wierzch wysyp such± fasol±, grochem lub specjalnymi ciê¿arkami do pieczenia - dziêki temu podczas pieczenia spód tarty nie wyro¶nie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz oko³o 20 minut. Nastêpnie usuñ obci±¿enie i foliê, posmaruj roztrzepanym jajkiem (zachowaj resztê - u¿yjesz jej za chwilê do farszu) i ponownie wstaw ciasto do piekarnika na oko³o 5 minut.
Przygotuj farsz: grzyby oczy¶æ, umyj, osusz, wiêksze pokrój w grub± kostkê. Na patelni roztop mas³o, dodaj grzyby i du¶ oko³o 6 minut. Nastêpnie dodaj posiekan± szalotkê i jeszcze chwilê du¶. Kiedy p³yn wyparuje, zdejmij z ognia i odstaw do wystygniêcia.
Resztê jajka wymieszaj z ¿ó³tkami, ¶mietan±, szczypiorkiem i pietruszk±. Dopraw sol± i pieprzem. Wystudzone grzyby roz³ó¿ na cie¶cie i zalej mas± jajeczn±. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz oko³o 20-25 minut, a¿ masa siê zetnie. Podawaj na ciep³o.
AEG-Electrolux EOB 8851AAX | SMEG SF 122B | Smeg SF 750 PX |
Sprawd¼ ceny > | Porównaj ceny > | Porównaj ceny > |
Ciasto:
280 g m±ki razowej
120 g mas³a z lodówki
szczypta soli morskiej
2 jajka
Farsz:
2 jajka
1 kg dyni
80 ml bulionu warzywnego
100 ml ¶mietany 18 proc.
70 g kaparów
150 g sera camembert pokrojonego w kostkê
50 g pestek dyni
pieprz
Przygotuj ciasto: m±kê wymieszaj z mas³em i sol±, a¿ powstan± zacierki. Nastêpnie dodaj 2 jajka i zagnieæ ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Zawiñ w foliê i wstaw do lodówki na oko³o 1 godzinê. Po tym czasie rozwa³kuj ciasto, wy³ó¿ nim formê o ¶rednicy 26 cm, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz oko³o 10 minut.
Przygotuj farsz: dyniê oczy¶æ, obierz ze skórki i pokrój w kostkê. W³ó¿ do garnka, zalej bulionem i du¶ oko³o 20 minut, a¿ zmiêknie. Nastêpnie zmiksuj, przestud¼ i wymieszaj z pozosta³ymi sk³adnikami farszu. Masê wy³ó¿ na podpieczone ciasto, posyp drobno pokrojonym serem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz oko³o 50 minut.
ÆMIELÓW Serwis obiadowy YVO... | Luminarc Serwis Obiadowy QU... | MariaPaula Serwis obiadowy ... |
Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > |
Ciasto:
220 g m±ki
100 g mas³a z lodówki
30 g zmielonych orzechów w³oskich
oko³o 2 ³y¿ki zimnej wody
szczypta soli morskiej
Farsz:
25 g mas³a
3 ³odygi selera naciowego
220 ml ¶mietany 30 proc.
200 g sera z niebiesk± ple¶ni±
3 ¿ó³tka
³y¿eczka drobno posiekanej pietruszki
sól
pieprz
Przygotowaæ ma³e formy na tartaletki.
Przygotuj ciasto: na stolnicê przesiej m±kê, dodaj sól, ma³e kawa³ki mas³a i wszystko posiekaj tak, by powsta³y drobne okruchy. Kiedy sk³adniki bêd± mia³y konsystencjê mokrego piasku, dodaj orzechy, wodê i wyrabiaj ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Nastêpnie rozwa³kuj ciasto, wy³ó¿ nim 6 form do tartaletek i wstaw je do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wyjmij tartaletki z lodówki, na ka¿dej po³ó¿ pergamin lub foliê aluminiow±, a na wierzch wysyp fasolê, groch lub specjalne ciê¿arki do pieczenia - dziêki temu podczas pieczenia spód tartaletek nie wyro¶nie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz oko³o 10 minut.
Przygotuj farsz: na patelni roztop mas³o, dodaj drobno posiekany seler i sma¿, a¿ bêdzie miêkki. Nastêpnie dodaj dwie ³y¿ki ¶mietany i pokruszony ser. Wymieszaj i dopraw sol± i pieprzem. Resztê ¶mietany rozgrzej w rondlu, a gdy bêdzie bardzo gor±ca, wlej ¿ó³tka i ca³y czas mieszaj. Po chwili dodaj masê serow±, pietruszkê.
Tartaletki z podpieczonym ciastem nape³nij ciep³± mas±, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz oko³o 15 minut.
KAISER Forma do tarty LA FO... | Mastrad MA-F43014 | SilikoMart 93061 |
Sprawd¼ ceny > | Porównaj ceny > | Sprawd¼ ceny > |
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
500 g rolady ple¶niowej z koziego sera pokrojonej w plasterki
li¶cie obrane z ma³ego pêczka ¶wie¿ego tymianku
70 g czarnych oliwek bez pestek
70 g filetów anchois z oliwy
1 ¿ó³tko
³y¿ka oliwy
pieprz
Ciasto rozmro¼ (je¶li u¿ywasz mro¿onego), rozwiñ i u³ó¿ na mim plasterki sera tak, by pozostawiæ 2,5 cm brzegu. Na serze roz³ó¿ anchois i oliwki.
Ca³o¶æ posyp tymiankiem i skrop oliw±. Roztrzep ¿ó³tko i posmaruj nim brzegi ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz oko³o 20 minut, a¿ ser siê roztopi, a ciasto zbr±zowieje.
Gerpol Komplet no¿y ELEGANCE | Gerpol Komplet no¿y SAKO | Swiss Hufeisen Komplet no¿y... |
Sprawd¼ ceny > | Porównaj ceny > | Sprawd¼ ceny > |
Ciasto:
250 g m±ki
1 ³y¿eczka soli
60 g mas³a
1 jajko
1 ¿ó³tko
Farsz:
60 g mas³a
400 g pora (tylko jasna czê¶æ)
150 g sera brie
2 jajka
1 ¿ó³tko
50 ml ¶mietany 30 proc.
Przygotuj ciasto: na stolnicê przesiej m±kê, dodaj sól, ma³e kawa³ki mas³a i wszystko posiekaj tak, by powsta³y drobne okruchy. Kiedy sk³adniki bêd± mia³y konsystencjê mokrego piasku, zrób do³ek, dodaj jajko wymieszane z wod± i wyrabiaj ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Zawiñ w foliê i wstaw do lodówki na oko³o 20-30 minut. Po tym czasie rozwa³kuj ciasto, wy³ó¿ nim 10-12 kokilek lub form na muffinki (pozosta³e ciasto pozostaw do wykorzystania). Na ka¿dej po³ó¿ pergamin lub foliê aluminiow±, a na wierzch wysyp fasolê, groch lub specjalne ciê¿arki do pieczenia - dziêki temu podczas pieczenia spód tartaletek nie wyro¶nie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C i piecz oko³o 10 minut.
Przygotuj farsz: na patelni rozpu¶æ mas³o, dodaj pokrojonego w plasterki pora, du¶ na ma³ym ogniu, a¿ zmiêknie (pilnuj, aby por ¶ciemnia³), a nastêpnie odced¼. W misce wymieszaj jedno jajko, ¿ó³tko i ¶mietanê. Ser obierz ze skórki i pokrusz . Przestudzonego pora roz³ó¿ do kokilek, posyp serem, zalej mas± ¶mietanow±, a brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Z pozosta³ego ciasta wytnij kr±¿ki, przykryj nimi ka¿d± kokilkê, doci¶nij, a wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i ponak³uwaj patyczkiem.
Przygotowane kokilki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C i piecz oko³o 40 minut.
Eurofirany Obrus Silver Kre... | Or-Tex Obrus Plamoodporny Z... | Obrus br±zowy 150x220 |
Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > |
ciasto:
125 g m±ki pszennej
75 g mas³a z lodówki
szczypta soli
oko³o 2 ³y¿ki zimnej wody
farsz:
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 ¿ó³ta papryka
3 jajka
250 ml t³ustej ¶mietany
100 g startego sera gruy?re (lub innego sera dojrzewaj±cego)
ga³ka muszkato³owa
Przygotuj ciasto: na stolnicê przesiej m±kê, dodaj sól, ma³e kawa³ki mas³a i wszystko posiekaj tak, by powsta³y drobne okruchy. Kiedy sk³adniki bêd± mia³y konsystencjê mokrego piasku, zrób do³ek, dodaj wodê i wyrabiaj ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Zawiñ w foliê i wstaw do lodówki na oko³o 20 minut. Po tym czasie rozwa³kuj ciasto i wy³ó¿ nim formê o ¶rednicy 26 cm. Na ciasto po³ó¿ pergamin lub foliê aluminiow±, a na wierzch wysyp fasolê, groch lub specjalne ciê¿arki do pieczenia - dziêki temu podczas pieczenia spód tarty nie wyro¶nie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz oko³o 20 minut. Nastêpnie usuñ foliê i ciê¿arki, posmaruj roztrzepanym jajkiem i podpiekaj jeszcze oko³o 5 minut
Przygotuj farsz: jajka wymieszaj ze ¶mietan±, dopraw sol± i pieprzem. Papryki opiecz w piecyku lub nad palnikiem kuchenki gazowej i obierz ze skóry. Nastêpnie pokrój na paski, u³ó¿ na cie¶cie, posyp tartym serem i zalej mas± jajeczn±. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C i piecz oko³o 30 minut, a¿ masa siê zetnie. Podawaj na ciep³o.
Judge - Stolnica Silikonowa | Practic Stolnica 5048 | STOLNICA MATA SILIKONOWA |
Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > |
Ciasto:
200 g drobno mielonej m±ki orkiszowej
150 g chudego twarogu
80 g zimnego mas³a
sól
Farsz:
2 jajka
450 g pomidorków koktajlowych
150 g zio³owego twarogu
200 g bia³ego twarogu
¶wie¿o mielony bia³y pieprz
ga³ka muszkato³owa
Przygotuj ciasto: na stolnicê przesiej m±kê, dodaj sól, ma³e kawa³ki mas³a i wszystko posiekaj tak, by powsta³y drobne okruchy. Kiedy sk³adniki bêd± mia³y konsystencjê mokrego piasku, dodaj twaróg i wyrabiaj ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Zawiñ w foliê i wstaw do lodówki na oko³o 20-30 minut. Po tym czasie rozwa³kuj ciasto, wy³ó¿ nim formê o ¶rednicy 26 cm, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz oko³o 10 minut.
Przygotuj farsz: w jajkach oddziel ¿ó³tka od bia³ek. Zio³owy twaro¿ek wymieszaj ze zwyk³ym, dodaj ¿ó³tka i dopraw sol± i pieprzem. Z bia³ek ubij pianê, po³±cz z mas± serow± i rozsmaruj na cie¶cie. Na wierzchu roz³ó¿ pokrojone na pó³ pomidorki,
wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz oko³o 30 minut.
Iittala Miska Sarjaton bia³a | Practic Miska plastikowa 7110 | Tadar Miska WYSOKA 75127 |
Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > |
Ciasto:
125 g m±ki
szczypta soli
75 g mas³a z lodówki
oko³o 2 ³y¿ki zimnej wody
Farsz:
1 kg obranych jab³ek
1 ³y¿eczka soku z cytryny
50 g mas³a
3 ³y¿ki cukru
gotowy sos tofi
1 ³y¿ka p³atków migda³owych
Przygotuj ciasto: na stolnicê przesiej m±kê, dodaj sól, ma³e kawa³ki mas³a i wszystko posiekaj tak, by powsta³y drobne okruchy. Kiedy sk³adniki bêd± mia³y konsystencjê mokrego piasku, zrób do³ek, dodaj wodê i wyrabiaj ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Zawiñ w foliê i wstaw do lodówki na oko³o 20-30 minut. Po tym czasie rozwa³kuj ciasto i dok³adnie wype³nij nim formê o ¶rednicy 26 cm. Na ciasto po³ó¿ pergamin lub foliê aluminiow±, a na wierzch wysyp fasolê, groch lub specjalne ciê¿arki do pieczenia - dziêki temu podczas pieczenia spód tarty nie wyro¶nie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz oko³o 10 minut. Nastêpnie usuñ foliê i ciê¿arki i podpiekaj jeszcze 5 minut.
Przygotuj farsz: jab³ka obierz, usuñ gniazda nasienne, pokrój w æwiartki i skrop sokiem z cytryny. W rondlu rozgrzej mas³o, dodaj kawa³ki jab³ek i du¶, a¿ zmiêkn± (pilnuj by siê nie rozpad³y). Nastêpnie zdejmij z ognia, ostud¼ i wy³ó¿ na podpieczone ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz oko³o 20-30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto, zalej gotowym sosem tofi i posyp p³atkami migda³owymi. Podawaj sch³odzone.
AMBITION TALERZ DESEROWY 20... | Florentyna Talerze Dmuchawi... | FLORINA PREMIUM Talerze des... |
Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > |
Ciasto:
125 g m±ki
szczypta soli
75 g mas³a z lodówki
1 ³y¿eczka cukru pudru
oko³o 2 ³y¿ki zimnej wody
Farsz:
6 ¿ó³tek
75 g cukru
600 ml ¶mietanki 36 proc.
s³oiczek powide³ ¶liwkowego
4 ³y¿ki cukru pudru
Przygotuj ciasto: na stolnicê przesiej m±kê, dodaj sól, cukier, ma³e kawa³ki mas³a i wszystko posiekaj tak, by powsta³y drobne okruchy. Kiedy sk³adniki bêd± mia³y konsystencjê mokrego piasku, zrób do³ek, dodaj wodê i wyrabiaj ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Zawiñ w foliê i wstaw do lodówki na oko³o 20-30 minut. Po tym czasie rozwa³kuj ciasto i dok³adnie wype³nij nim formê o ¶rednicy 26 cm. Na ciasto po³ó¿ pergamin lub foliê aluminiow±, a na wierzch wysyp fasolê, groch lub specjalne ciê¿arki do pieczenia - dziêki temu podczas pieczenia spód tarty nie wyro¶nie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz oko³o 30 minut. Nastêpnie usuñ foliê i ciê¿arki i podpiekaj jeszcze 10 minut.
Przygotuj farsz: do miski wsyp cukier i dodaj ¿ó³tka. Umie¶æ miskê na rondlu z wrz±c± wod± i ubijaj przez 10 minut, a¿ krem zacznie gêstnieæ. W drugim rondlu zagotuj ¶mietanê, dodaj krem, wymieszaj i gotuj przez oko³o 5-10 minut. Zdejmij z ognia i wystud¼. Ciasto posmaruj cienk± warstw± powid³a, wy³ó¿ krem i wstaw do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem i skarmelizuj opalark± do brulee, a¿ uzyska br±zow± skorupkê.
Gefu 35360 Palnik do Creme ... | Kuchenprofi Palnik do Creme... | Pasabahce Creme Brulee 0,17... |
Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > | Porównaj ceny > |
Ciasto:
125 g m±ki
75 g mas³a z lodówki
szczypta soli
zimna woda
Farsz:
4 gruszki
skórka z po³owy cytryny
200 ml likieru amaretto
175 g cukru
100 ml wody
3 jajka
200 g zmielonych migda³ów
50 g maki
240 ml ¶mietany 36 proc.
Przygotuj ciasto: na stolnicê przesiej m±kê, dodaj sól, ma³e kawa³ki mas³a i wszystko posiekaj tak, by powsta³y drobne okruchy. Kiedy sk³adniki bêd± mia³y konsystencjê mokrego piasku, zrób do³ek, dodaj wodê i wyrabiaj ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Zawiñ w foliê i wstaw do lodówki na oko³o 20-30 minut. Po tym czasie rozwa³kuj ciasto i dok³adnie wype³nij nim formê o ¶rednicy 26 cm. Na ciasto po³ó¿ pergamin lub foliê aluminiow±, a na wierzch wysyp fasolê, groch lub specjalne ciê¿arki do pieczenia - dziêki temu podczas pieczenia spód tarty nie wyro¶nie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz oko³o 10 minut. Nastêpnie usuñ foliê i ciê¿arki i podpiekaj jeszcze 5 minut.
Przygotuj farsz: gruszki umyj, obierz, przekrój na pó³, wrzuæ do rondla, dodaj skórkê z cytryny, dwie ³y¿ki cukru, likier i wodê. Gotuj na ma³ym ogniu oko³o 30 minut, a¿ owoce bêd± miêkkie. Po tym czasie pozostaw gruszki do ostygniêcia w syropie, a nastêpnie pokrój je na plasterki. Pozosta³y cukier utrzyj z jajkami, wlej roztopione mas³o (dwie ³y¿ki zostaw na posmarowanie gruszek) i wymieszaj. Nastêpnie dodaæ m±kê i migda³y. Gotow± masê wlej na podpieczone ciasto, na wierzchu u³ó¿ plasterki gruszek i posmaruj pozosta³ym mas³em. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz oko³o 20-30 minut. Podawaj z bit± ¶mietan±.
Bloomingville Fartuszek dzi... | Gadget Factory Fartuszek - ... | Ministerstwogadzetów Fartus... |
Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > |
Ciasto:
125 g m±ki
75 g mas³a z lodówki
25 g mielonych migda³ów
oko³o 2 ³y¿ki zimnej wody
szczypta soli
Farsz:
6 fig
100 g cukru
600 ml wody
500 g sera ricotta
4 ¿ó³tka
laska wanilii
3 ³y¿ki p³ynnego miodu
Przygotuj ciasto: na stolnicê przesiej m±kê, dodaj sól, migda³y, ma³e kawa³ki mas³a i wszystko posiekaj tak, by powsta³y drobne okruchy. Kiedy sk³adniki bêd± mia³y konsystencjê mokrego piasku, zrób do³ek, dodaj wodê i wyrabiaj ciasto, a¿ powstanie jednolita masa. Zawiñ w foliê i wstaw do lodówki na oko³o 20-30 minut. Po tym czasie rozwa³kuj ciasto i dok³adnie wype³nij nim formê o ¶rednicy 26 cm. Na ciasto po³ó¿ pergamin lub foliê aluminiow±, a na wierzch wysyp fasolê, groch lub specjalne ciê¿arki do pieczenia - dziêki temu podczas pieczenia spód tarty nie wyro¶nie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz oko³o 15 minut. Nastêpnie usuñ foliê i ciê¿arki i podpiekaj jeszcze 5 minut.
Przygotuj farsz: do rondla wrzuciæ figi, wsyp po³owê cukru, wlej wodê, doprowad¼ do wrzenia. Gotuj na ma³ym ogniu 10 minut i sprawdzaj, czy figi siê nie rozpadaj±. Nastêpnie odced¼, ostud¼ i przekrój na pó³.
Do sera dodaj ¿ó³tka, resztê cukru, ziarenka z rozciêtej laski wanilii, 2 ³y¿ki miodu i starannie wymieszaj. Prze³ó¿ na podpieczone ciasto, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz oko³o 30 minut. Po tym czasie wyjmij z piekarnika, u³ó¿ na wierzch po³ówki fig i polej pozosta³ym miodem.
Florentyna Komplet Garnków ... | Komplet Garnków 12el 4488 | Tadar Komplet Garnków z Sil... |
Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > | Sprawd¼ ceny > |