Nie tylko frytki

09.08.2017 12:05
Ziemniaki zapiekane w śmietanie

Ziemniaki zapiekane w śmietanie Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta

Ziemniak, kartofel, pyra, grula - w różnych częściach Polski są inaczej nazywane, w każdej tak samo popularne. Najczęściej wrzucamy je do zupy, lub po prostu gotujemy w osolonej wodzie. Ale 'co kraj to obyczaj', dlatego w Europie można spotkać różnorodne przepisy z ziemniakiem w roli głównej.
Komentarze (1)
Nie tylko frytki
Zaloguj się
  • Krzysztof Kowalski

    0

    Ja uwielbiam ziemniaki z dobrym sosem i do tego jakieś mięso. Uwielbia wszelkiego rodzaju sosy. Podstawą dobrego sosu są świeże warzywa i dobre proporcje przypraw, ale też dobrze przygotowany bulion. Od niedawna z chęcią korzystam z bulionów Krakusa. Do tej pory kupny bulion kojarzył mi się z masą chemicznych dodatków, ale w przypadku Krakusa jest zupełnie inaczej.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX