Naleśniki i placki

Joseph 'Józek' Seeletso
19.11.2015 08:17
A A A
Naleśniki z figami i serem pleśniowym

Naleśniki z figami i serem pleśniowym (Fot. Robert Sobociński)

Niektórzy twierdzą, że zrobienie naleśników to żadna trudność. Nie wszystkim wychodzą jednak cienkie, gładkie i okrągłe placki. Jest wiele sposobów na ich przygotowanie. Ważny jest nie tylko dobór składników, ale też kolejność ich łączenia. Aby ciasto było bardziej elastyczne, można odstawić je na pół godziny, by składniki dokładnie się połączyły. Jeśli po tym czasie lekko zgęstnieje, wystarczy dolać mleka lub wody, aby przywrócić właściwą konsystencję
Zobacz zdjęcia (13)
Komentarze (3)
Zaloguj się
  • makuku

    Oceniono 11 razy 11

    No to lecę po passiflorę! Do tego rybki, pipki i wędzone pomelo z turecką musztardą. Polane koncentratem z marakui, rzecz jasna.

  • nibypszczola

    Oceniono 1 raz 1

    Kaszanka i naleśniki. Dobrana para. Do tego cytrusy i sok pomidorowy. Po spożyciu gwarantowane wydalanie na dwa końce.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX