Kuchnia azjatycka: smaki Tajlandii

Bualoy Choeikoet, Jarosław Walczyk
19.04.2017 08:05
A A A
Warzywa smażone w sosie słodko-kwaśnym z ananasem

Warzywa smażone w sosie słodko-kwaśnym z ananasem (Fot. Damian Kramski / Agencja Gazeta)

Bogactwo owoców i warzyw, różnorodność przypraw oraz ich niespotykana kolorystyka i aromat. To wszystko sprawia, że kuchnia tajska jest coraz popularniejsza.
Zobacz zdjęcia (14)
Komentarze (4)
Zaloguj się
  • panikrysia92

    Oceniono 7 razy 5

    Jezusie, to som takie kary jakie ja z koleżankami po szydełkowaniu przygotowuję, tylko my dajemy jeszcze kiszonego i wiejską.
    Koszmar. Nikomu, kto nie zna się na kuchni azjatyckiej nie polecam próbowania tych przepisów. NIc nie wyjdzie. Mieszanka przypraw (dowolnych, z solą) :-) WTF? przepis na pad thai - kolejność - absurdalna. Dodanie do czegokolwiek połowy lub nawet całej łyżeczki słoiczkowego curry to dowcip. Dawka na pół porcji.
    A stylizacje - nigdy nie widziałam gorszych. Wołowina gotowana nie smażona. Warzywa jak ze stycznia. A wołowinę robi się raczej w zielonym za to wieprzowinę w czerwonym curry.
    Nie czytajcie, nie gotujcie - szkoda czasu i kasy,

  • jot.be

    Oceniono 7 razy 5

    Do wołowiny w czerwonym curry dodać pokrojoną w plastry wieprzowinę?

  • zewszad_i_znikad

    Oceniono 1 raz 1

    Dla mnie za dużo w tym mięcha. A swoją drogą nie wyświetla się całość: mam eliminator slajdów, ale nad ostatnim widać napis "Slajd 5 z 14", dalej nic się nie pokazuje.

  • boniek155

    0

    Wspaniała kuchnia tajska. Spędziłem w Tajlandii kilka miesięcy i próbowałem wszystkiego. Najważniejsze to jadać tam gdzie tubylcy, a wtedy mamy pewność, że jedzenie będzie świeże i tradycyjnie przygotowane. Dla mnie to najsmaczniejsza kuchnia na świecie, zdrowa, lekka, o tysiącu smakach. Polecam.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX