W jednym garnku

25.10.2016 11:10
Cielęcina duszona w czerwonym winie

Cielęcina duszona w czerwonym winie Fot. MARCIN URBAN

Do tych potraw nie trzeba mieć szczególnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy za to kilka składników, nóż, deska do krojenia i trochę czasu. Resztę zrobi za nas garnek na kuchence.
Komentarze (48)
W jednym garnku
Zaloguj się
  • maksik_g

    Oceniono 110 razy 104

    Jeśli dodamy do ziemniaków kiszona kapuste - tak jak piszą w pierwszym przepisie to ziemniaki nam nie zmiękną za nic na świecie, nawet gdyby pół dnia sie dusiły. LITOŚCI

  • framberg

    Oceniono 93 razy 69

    Oliwa, oliwa, oliwa!

    Nie oliwa z oliwek bo to masło maślane. A z czego ma być? Z konia?
    Olej z oliwek (wł. olio di oliva) to po polsku oliwa!
    Są różne oleje a ten ma w polskim nazwę własną - OLIWA!

  • momoneymoproblems

    Oceniono 61 razy 51

    cielęcina pieczona 2 godziny w piekarniku??????i to jeszcze wcześniej obsmażana???? przecież cielęcina to najdelikatniejsze mięso - wystraczy 15 minut podduszania. Po dwóch godzinach zamieni się w twardy klocek. Kto bierze odpowiedzialność za te banialuki? Narażacie ludzi na stratę czasu i pieniędzy!

  • saj-gon-ki

    Oceniono 24 razy 22

    @kretu23
    We wszystkich przepisach są niezgodności a nawet zwykłe głupoty. Obrazki nie zgadzają się z przepisem. Na slajdzie pierwszym papryka po pół godzinie, zgodnie z przepisem, masakry w ogniu zamieni się w papkę, na drugim szalotka ma rozmiar mięsa a mięso po godzinnej masturbacji a piekarniku, mimo że to ma być wołowina (chyba krowina jeśli mówimy o Polsce), pieczone w tym rozmiarze zmieni się w niejadalne klocki. Kopiuj wklej, nie dość, że nieudolne to rosa z nosa mi leci jak to czytam.

  • Gość: mrowkojad

    Oceniono 30 razy 20

    Tajin to nazwa naczynia i potrawy w nim przyrządzanej, więc sam jesteś kretyn.

  • yoko0202

    Oceniono 40 razy 16

    jeden z najdurniejszych artykułów w tym serwisie
    gdzie tu są potrawy jednogarnkowe? w większości dania gulaszowe, które je się z kaszą, ryżem itp. - ryż i kaszę chyba też trzeba ugotować, i to w innym garnku
    ponadto: smażenie, duszenie, dodatkowo pieczenie itp. - na to nie trzeba "trochę" czasu, tylko połowę niedzieli.
    dodatkowo, te dania wymagają jednak pewnych zdolności kulinarnych, a ponadto osoby, które w kuchni spędzają niezbyt wiele czasu na pewno nie posiadają na stanie jagód jałowca i tym podobnych ciekawych składników.
    ogólnie dania tłuste, ciężkostrawne, i męczące w przygotowaniu

  • Gość: Anw

    Oceniono 16 razy 14

    @mys:
    to czemu nie zmodyfikujesz przepisu? przecież przepis na gulasz to nie Pismo Świete...

  • kretu23

    Oceniono 14 razy 6

    Idę na flaki

  • kinimodgdynia

    Oceniono 8 razy 4

    puszczacie na głownej tekst sprzed 2 lat, serio?

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX