Dania z piwem i do piwa

12.05.2017 08:10
Polska biała kiełbasa z miodem i piwem

Polska biała kiełbasa z miodem i piwem Fot. Sławomir Smolarek

Dodając piwo do potraw, otrzymujemy zaskakującą mieszkankę smaków. Gorzki smak piwa świetnie łączy się ze słodkimi warzywami, takimi jak marchewka czy cebula, choć dobrze komponuje się też z miodem. Piwo to idealny dodatek do mięs. Zmiękcza je i sprawia, że stają się bardziej soczyste. Sprawdzi się też jako składnik wszelkich marynat i sosów
Komentarze (11)
Dania z piwem i do piwa
Zaloguj się
  • Gość: zniesmaczony

    Oceniono 20 razy 18

    narobiliście smaku tytułem a potem dołamaliście, łopatka z daniela? podudzia kury zielononóżki? a tą bulwę słonecznika to gdzie można dostać?

    porażka

    kuchnia Sowy to się do jakiejś restauracji nadaje a nie do domu

  • public_enemy

    Oceniono 19 razy 15

    a nie ma jakichś normalnych przepisów, poza kiełbasą i boczkiem nic się nie nadaje do normalnej kuchni.

  • Gość: foka

    Oceniono 16 razy 12

    myślę, że mięso z daniela to się w każdym pierwszym lepszym sklepie dostanie... :-D po kiego grzyba zapełniać strony takimi przepisami, skoro wiadomo, że normalny człowiek w normalnej kuchni w życiu tego nie ugotuje?
    piwo jest bardzo wdzięcznym tematem, także w odniesieniu do mięsa, ale niekoniecznie dzikiego

  • wwzele

    Oceniono 10 razy 8

    piwa miodowe imbirowe malinowe to nie sa piwa....... pseudoprzepiski .... daniel perliczki policzki krowie..... pseudokucharzyny a tak po prostu to lońt kiełbachy i kufel piwa i przebija to te wszystkie wynalazki

  • mxmxx

    Oceniono 4 razy 4

    O jak miło, znowu temat sprzed trzech lat. I tak w koło można to samo wstawiać zupełnie się nie wysilając...

  • calidris

    Oceniono 6 razy 4

    TYLKO trzy godziny marynować polędwicę?! Przecież ona się w ogóle nie zakwasi i nie złykowacieje! Należałoby ją przetrzymać tak ze trzy dni, to już zupełnie do polędwicy nie będzie podobna.

  • lynx4

    Oceniono 1 raz 1

    Dania z dziczyzny? To może przepis na upieczoną sowę?

  • xswedc

    Oceniono 3 razy 1

    Bardzo fajne przepisy. Większość produktów łatwo dostępna, a grasica i daniel dla amatorów takich specjałów też nie będą trudne do kupienia, choć cena może być przeszkodą.
    Kilka potraw według tych przepisów robiłem już wcześniej i polecam. A malkontenci niech pozostaną przy rosole i schabowym z kapustą.

  • Gość: mwzwm

    Oceniono 11 razy 1

    nie możecie dostać mięsa daniela w drugiej irlandii?
    to nie kul

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX