Palce Lizać > Palce Lizać

Zdrowe gotowanie

Giancarlo Russo
08.04.2014 08:20
A A A Drukuj

Fot. Sławomir Smolarek www.smolarekstudio.pl

Scaloppine di vitello all kiwi
dla 4 osób

12 sznycelków (ok. 600 g) z udźca cielęcego
80 ml bulionu mięsnego
4 owoce kiwi
50 ml oliwy extra vergine (z pierwszego tłoczenia)
sól
natka pietruszki


Mięso umyj i osusz. Kiwi umyj, obierz i pokrój w plasterki.
Na rozgrzanej patelni usmaż kotleciki z obu stron po1 minucie. Następnie dolej bulion i dodaj kiwi. Całość duś jeszcze przez  3 minuty, aż sos się zredukuje. Dopraw solą i dodaj oliwę.
Danie wyłóż na talerze i udekoruj natką pietruszki.

Zobacz także

Komentarze (4)

Zaloguj się
  • calidris

    Oceniono 12 razy 6

    Ach! Makaron spaghetti - dzięki, żeście to napisali, bo inaczej pewno bym użył pasztetu spaghetti albo bananów spaghetti albo jakiejś innej z niezliczonych rzeczy, które się nazywają spaghetti.

  • sekretarka.bozeny

    Oceniono 1 raz 1

    Umarlabym z głodu czekając na ciasto pizzowe 4 godziny o.O
    Widocznie mam ciepłe mieszkanie, bo po pół godzinie sprawa rośnięcia jest załatwiona.
    P.S. Odgrzewany artykuł sprzed roku? Ble.

  • Gość: Gość

    Oceniono 7 razy -3

    Albo wy jesteście słabi albo ja taki mocny, że nie możecie mnie wyciąć.

  • Gość: Gość

    Oceniono 6 razy -6

    Pozdrowienia dla wycinających posty
    inwes.com,pl

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX