Zdrowe gotowanie

Giancarlo Russo
23.03.2015 12:20
A A A Drukuj

Fot. Sławomir Smolarek www.smolarekstudio.pl

Scaloppine di vitello all kiwi
dla 4 osób

12 sznycelków (ok. 600 g) z udźca cielęcego
80 ml bulionu mięsnego
4 owoce kiwi
50 ml oliwy extra vergine (z pierwszego tłoczenia)
sól
natka pietruszki


Mięso umyj i osusz. Kiwi umyj, obierz i pokrój w plasterki.
Na rozgrzanej patelni usmaż kotleciki z obu stron po1 minucie. Następnie dolej bulion i dodaj kiwi. Całość duś jeszcze przez  3 minuty, aż sos się zredukuje. Dopraw solą i dodaj oliwę.
Danie wyłóż na talerze i udekoruj natką pietruszki.

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX