Kotleciki cielęce z kiwi

Fot. Sławomir Smolarek www.smolarekstudio.pl

Scaloppine di vitello all kiwi
dla 4 osób

12 sznycelków (ok. 600 g) z udźca cielęcego
80 ml bulionu mięsnego
4 owoce kiwi
50 ml oliwy extra vergine (z pierwszego tłoczenia)
sól
natka pietruszki


Mięso umyj i osusz. Kiwi umyj, obierz i pokrój w plasterki.
Na rozgrzanej patelni usmaż kotleciki z obu stron po1 minucie. Następnie dolej bulion i dodaj kiwi. Całość duś jeszcze przez  3 minuty, aż sos się zredukuje. Dopraw solą i dodaj oliwę.
Danie wyłóż na talerze i udekoruj natką pietruszki.

Zdjęcie AMBITION Półmisek FALA biały Zdjęcie Karolina Karolina Półmisek JULIA Zdjęcie Półmisek Liść 226
AMBITION Półmisek FALA biał... Karolina Karolina Półmisek ... Półmisek Liść 226
Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny >
źródło: Okazje.info
Komentarze (1)
Zaloguj się
  • ciotka.wanda

    0

    BY było zdrowo ale też smacznie warto kupić dobrej ajkości oliwę. Ja kupuję Pirmo Gusto - jest przepyszna, dodaje środziemnomorskiego smaku!

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX