Nowoczesne torty

Konrad Tota
12.05.2017 12:15
A A A
Tort kardamonowy z chrupką

Tort kardamonowy z chrupką (Fot. Sławomir Smolarek smolarekstudio.pl)

Szukacie nowych pomysłów na pyszne desery? Zastanawiacie się, jaki tort przygotować na majowe uroczystości? To dobrze trafiliście - torty z krakowskiej Galerii Tortów Artystycznych zaskoczą was niebanalnym smakiem i zachwycą dekoracją.
Zobacz zdjęcia (9)
Komentarze (15)
Zaloguj się
  • martazmijka

    Oceniono 17 razy 7

    Powodzenia w ważeniu żółtek, jajek i wody. Mógłby ktoś się postarać i przełożyć to na przykładowo: 2 zółtka, pół szklanki wody czy mleka itd.

  • izomorfia3

    Oceniono 5 razy 5

    Wszystko pięknie tylko to szukanie tych składników przyprawia o dreszcze ...wbrew pozorom ,nie wszystkie miasta mają tak dobre wyposażone sklepy, a nawet te które powinny taki towar miec nie dysponuja nim; do dziś z traumą przypominam sobie jak szukałam tonki,ciasta kataifi i golden syrup ;)

  • bibu55

    Oceniono 3 razy 3

    Gratuluję pięknych tortów:)Mam pytanie :czy pastę migdałową i z orzechów laskowych można gdzieś kupić i czy można ją czymś zastąpić?

  • 0

    czy jest szansa zrobienia musu z białej czekolady bez termometru? i czy jeśli wykorzystam go do zwykłego biszkoptu też musze zamrażać w zamrażalniku, czy wystarczy schłodzić w lodówce?

  • Janusz Bodora

    0

    W sposobie przygotowania musu czekoladowego jest nieścisłość.
    W przepisie jest 125 g śmietany min. 33 proc oraz 900 g ubitej śmietany min. 33 proc. Natomiast w sposobie przygotowania: "...dodaj połowę bitej śmietany i energicznie wymieszaj trzepaczką. Pozostałą część śmietany delikatnie wmieszaj za pomocą plakietki." A co z tą śmietaną 125 g?

  • jodka5

    Oceniono 9 razy -3

    tort na komunię kojarzy mi się z białym kolorem, to pokazujecie wszystkie ciemne jak noc

  • zewszad_i_znikad

    Oceniono 11 razy -9

    Przepisy, co do jednego, z żelatyną... Nie wszyscy są mięsożerni!

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX