Łosoś samo zdrowie

24.10.2017 08:16
Komentarze (6)
Łosoś samo zdrowie
Zaloguj się
  • le-on-off

    Oceniono 4 razy 0

    Tatar powinien byc prosty. lekko rozmrozony losos mielimy razem z cebulka. Do smaku przyprawiamy tylko sola i bialym pieprzem. Dodajemy oleju i skrapiamy cytryna. Jak ktos lubi mozna dodac maggi.

  • tehuana

    Oceniono 6 razy 6

    Sprzedawany w Polsce "łosos norweski" to nic wspólnego ze zdrowiem nie ma.

  • udibidi03

    Oceniono 4 razy 0

    Przepisy dziadowskie, nic ciekawego , konwencjonalne. Dam przykład ; salsa dosłowna, nieciekawa, a wystarczy Kilka zmian, zostaje czerwona papryczka, czerwona cebula, reszta do wymiany, czyli zamiast pomidora czerwony grejphrut (oskórowany, wycięty miąższ i posiekany w kostkę) , pół avocado pocięte w kostkę, posikana duża garść kolendry. Czyli owoce avocado i grejphruta, kolendra , chili, czerwona cebula mieszamy razem dodajemy sok z 1/2 limonki trochę oliwy z oliwek, sól do smaku.
    Łososia zaś tylko delikatnie osolić i opieprzyć, wrzucić na patelnię grilową, smażyć po 2 minuty z każdej strony, a na koniec pieczemy maksymalnie 4 minuty w piekarniku (standard 180 stopni) . Ja jem tak ale jak ktoś musi mieć dużo paszy, może podać z cuscus lub ryż z kolendrą i limonką

  • muminos1975

    Oceniono 4 razy 0

    byle nie pomylic praktycznie identycznego opakowania łososia w plastrach z pstrągiem łososiowym :)

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX