Palce Lizać > Palce Lizać

Ciepłe dania na wieczór

red.
07.01.2014 12:15
A A A Drukuj
Miło jest wieczorem, po pracy, zjeść coś ciepłego, zwłaszcza w zimie. Mało kto jednak ma ochotę na długie stanie przy kuchni. Ideałem są potrawy, które można przyrządzić w try miga

Fot. Łukasz Zandecki

dla 4-6 osób
czas: 25 minut



pierś kurczaka
sól
pieprz
1 puszka cieciorki
sok z 1 cytryny
3 łyżki oliwy
4 tortille
4 garści rukoli


Pierś kroimy na paski (ok. 1,5 cm szerokości), delikatnie rozbijamy na płaskie kotleciki, nacieramy solą i pieprzem. Grillujemy na patelni, aż mięso ładnie się przyrumieni. Cieciorkę osączamy na sicie, płuczemy, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy sok z cytryny i oliwę. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Tortille podgrzewamy z obu stron na suchej patelni, smarujemy pastą z cieciorki, na wierzchu układamy grillowanego kurczaka i listki rukoli, zwijamy. Tortillę można przekłuć wykałaczką, by się nie rozwijała.

Zobacz także

Komentarze (7)

Zaloguj się
  • Gość: Puchat

    Oceniono 11 razy 11

    Zupa krem z ziemniaków rewelacyjna. Zrobiłem pierwszy raz - od razu wyszła mi pyszna. Przepis bardzo prosty, zupa szybka do zrobienia. Polecam!

  • Oceniono 11 razy -7

    Kiedy wy się wrzeszczie nauczycie, że śmietana jest kwaśna i jak się ją spróbuje podgrzać/ugotować to się zwarzy? To słodkie, które można podgrzewać to się nazywa *śmietanka*.

  • Gość: Raf

    Oceniono 52 razy -26

    co za pomysł - wieczorem makaron albo ciasto francuzkie!? kto to pisał??

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX