Ciepłe dania na wieczór

red.
09.12.2015 12:15
A A A
Miło jest wieczorem, po pracy, zjeść coś ciepłego, zwłaszcza w zimie. Mało kto jednak ma ochotę na długie stanie przy kuchni. Ideałem są potrawy, które można przyrządzić w try miga

Fot. Łukasz Zandecki

dla 4-6 osób
czas: 25 minut


pierś kurczaka
sól
pieprz
1 puszka cieciorki
sok z 1 cytryny
3 łyżki oliwy
4 tortille
4 garści rukoli


Pierś kroimy na paski (ok. 1,5 cm szerokości), delikatnie rozbijamy na płaskie kotleciki, nacieramy solą i pieprzem. Grillujemy na patelni, aż mięso ładnie się przyrumieni. Cieciorkę osączamy na sicie, płuczemy, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy sok z cytryny i oliwę. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Tortille podgrzewamy z obu stron na suchej patelni, smarujemy pastą z cieciorki, na wierzchu układamy grillowanego kurczaka i listki rukoli, zwijamy. Tortillę można przekłuć wykałaczką, by się nie rozwijała.

Sili tłuczek do mięsa
w okazje.info
Zobacz także
Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX