Szparagi inaczej

19.05.2017 08:05
Grzanki ze szparagami

Grzanki ze szparagami Fot. Łukasz Zandecki

Prosto z wody? Znamy. Z masłem i bułeczką? Znamy. Zupę szparagową też pewnie wszyscy znają. Skoro przez najbliższy miesiąc w kuchni będą rządzić szparagi, warto mieć kilka pomysłów na przygotowanie ich w oryginalny sposób.
Komentarze (11)
Szparagi inaczej
Zaloguj się
  • klm747

    Oceniono 4 razy 4

    "...oliwa z oliwek..." - jeszcze jedna kretynka wzieła się za pisanie o gotowaniu

  • nieruchomy_spin

    Oceniono 6 razy 2

    Pani Dorotko, nie ma "oliwy z oliwek" - proponuję najpierw zabrać się za słownik potem za pisaninę. Chyba, że pleonazm jest celowy i nie wie pani, że olej z oliwek to oliwa albo zakłada pani, że czytelnicy nie wiedzą co to oliwa i gotowi są zamiast oliwy (spożywczej) raczyć się smarem. Ubliża pani albo czytelnikom zakładając, że są na tyle nieogarnięci albo ubliża pani sama sobie.
    Proponuję pójść za ciosem i uzupełnić informację co do masła z mleka, śmietany z mleka i co tam jeszcze pani popisała.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX