Wrapy

Oto propozycja wrapsów z nadzieniem z kurczaka. Równie dobrze można je nafaszerować innym rodzajem mięsa, samymi warzywami, a także wędzoną rybą.
Wraps Wraps Fot. Marcin Klaban

Składniki:

2 piersi kurczaka

2 łyżki oliwy

8 łyżek śmietany 12%

4 fileciki anchois

sok z 1 cytryny

łyżka sosu Worcestershire

ząbek czosnku

sól

pieprz

4 liście sałaty rzymskiej

4 pszenne tortille

Krok 1

Piersi podsmażamy na oliwie po 2 minuty z każdej strony. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut w temp. 180°C. W tym czasie miksujemy śmietanę z anchois, sokiem cytrynowym, sosem Worcestershire i czosnkiem, doprawiając solą oraz pieprzem.

Krok 2

Umytą, osuszoną sałatę i upieczone piersi kroimy na cieniutkie paseczki.

Krok 3

Na środku podgrzanych wcześniej tortilli układamy mięso, posypujemy sałatą, polewamy sosem i ściśle zawijamy, tak jak krokiety. Każdy z wrapów kroimy ukośnie na kawałki.

Więcej o:
POPULARNE
NAJNOWSZE