Aromatyczne dania z piwem

archiwum
11.08.2017 12:29
A A A
Pieczeń wieprzowa w piwie z gruszkami i borówkami

Pieczeń wieprzowa w piwie z gruszkami i borówkami (ŁUKASZ KOZYRA)

Miłośnicy piwa twierdzą, że ma ono równie bogaty bukiet aromatów jak wino. Docenimy go, podając napój z odpowiednio dobranym daniem.
Zobacz zdjęcia (7)
Komentarze (1)
Zaloguj się
  • gregoson

    0

    Polecam: dorsz w cieście piwnym.
    robimy ciasto jak na naleśniki ale zamist wody czy mleka dajemy piwo. Oczywiście zero cukru ale sól i pieprz. Żadnych kupowanych w torebkach przypraw ,,do ryb" tylko ewentualnie cybrzyca czerwona. Ale mało. Dorsza filetujemy i wykrawamy z filetów kawałki uważając żeby pozbyć się z nich wszystkich ości. takie kawałki wielkości pudełak od zapałek zanurzamy w cieście piwnym i smażymy na oleju. I jemy. To wszystko. Smacznego
    p.s.
    Żadnych dorszy z Norwegii! Tylko z polskiego Bałtyku. Różnica w smaku jest porażająca ze względu na to, że norweskie dorsze żerują na innym pokarmie niż nasze bałtyckie. Dodatkowo w norweskim dorszu można natrafić na nicienia ( przy sztukach mających powyżej 4 kg to prawie pewnik), a skutkuje poważnymi problemami ze zdrowiem.
    Zamiast dorsza może być sum lub sandacz.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX