Kaszanka da się lubić

red.
19.05.2017 12:46
A A A
Sałata z kaszanką i grzybami

Sałata z kaszanką i grzybami (MONKEY BUSINESS IMAGES (SHUTTERSTOCK))

  • Kaszanka z żółtymi śliwkami
  • Kaszanka zapiekana na grzance
  • Sałata z kaszanką i grzybami
Swojskie smaki powracają do łask. Kaszanka, czyli rodzaj kiełbasy z kaszy gryczanej lub jęczmiennej, krwi, podrobów (wątroby, płuc, skórek wieprzowych) oraz tłuszczu z przyprawami (cebula, pieprz i majeranek) cieszy się coraz większą popularnością. Najlepiej zaopatrzyć się w nią u sprawdzonych masarzy, dbających o tradycyjny skład, nie dodających zbędnych ulepszaczy smaku.
Zobacz zdjęcia (4)
Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX