Cydrowe orzeźwienie

Rześki smak jest w lecie bardzo pożądany. Co się za nim kryje? Odrobina goryczki, nieco cytrusów, zioła, a także lód, najlepiej w kostkach.
Galaretka z jabłkami Galaretka z jabłkami MATERIALY PROMOCYJNE

Galaretka z jabłkami

1 butelka cydru (400 ml)
2 łyżki brązowego cukru
kawałek kory cynamonu
2-3 łyżki żelatyny
1/2 jabłka pokrojonego w słupki


Cydr podgrzewamy z cukrem i korą cynamonu. Nie dopuszczamy do zagotowania. Zdejmujemy z ognia. Do gorącego płynu dodajemy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Gdy trochę przestygnie, dodajemy jabłka i czekamy, aż galaretka stężeje.

Zdjęcie Ambition FUSION FRESH GREEN KOMPLET GARNKÓW 8EL 302684 Zdjęcie Emalia Margaretki 8 Elem. Komplet Garnków Zdjęcie Komplet garnków Rohe 252021-04 Allround Merana
Ambition FUSION FRESH GREEN... Emalia Margaretki 8 Elem. K... Komplet garnków Rohe 252021...
Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ?
źródło: Okazje.info
Sorbet z procentami Sorbet z procentami materiały promocyjne

Sorbet z procentami

1 butelka cydru (400 ml)
200 g brązowego cukru
5 goździków
kawałek kory cynamonu
sok z 1/2 cytryny


Cydr z cukrem, goździkami i cynamonem podgrzewamy w garnku. Mieszamy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok z cytryny, zdejmujemy z ognia i studzimy. Usuwamy przyprawy, przelewając płyn przez sitko. Jeśli chcemy przygotować sorbety na patyczkach, wlewamy płyn do specjalnych pojemniczków na stelażu i wtykamy patyczki. Wstawiamy do zamrażarki. Jeśli chcemy serwować sorbety w gałkach, płyn wlewamy do miski i wstawiamy do zamrażarki, po godzinie wyjmujemy i dokładnie mieszamy. Czynność trzeba powtarzać co godzinę 6 razy. Zmrożoną masę nakładamy łyżką do lodów.

Zdjęcie Klarstein Fruits-on-ice Zdjęcie LAGRANGE Urządzenie do sorbetów 409 002 Zdjęcie AmEurop Barbie Maszyna do sorbetów 05
Klarstein Fruits-on-ice LAGRANGE Urządzenie do sorbetów AmEurop Barbie Maszyna do sorbetów
Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ?
źródło: Okazje.info
Mojito z cydrem Mojito z cydrem materiały promocyjne

Mojito z cydrem

8 liści bazylii
kostki lodu
40 ml burbon whisky
10 ml syropu z brązowego cukru (stężenie 2:1)
200 ml cydru


Bazylię wrzucamy do szklanki wypełnionej kostkami lodu, wlewamy whisky i syrop z cukru. Napój dopełniamy cydrem. Mieszamy, ozdabiamy liśćmi bazylii.


Przepisy: Meat Love
Zdjęcia: Piotr Haltof (3)
Koncepty zdjęć: Meat Love
Stylizacja: Renata Prandota-Prandecka/Meat Love
Produkcja: Agnieszka Wiewiórska/Meat Love

Zdjęcie Black Red White Caipirinha komplet szklanek THK-040612 Zdjęcie Dekoria Komplet szklanek do drinków S&P Stripes czerwony 325ml Zdjęcie Glasmark Komplet 6 szklanek z dzbankiem 1,5l Cytryna
Black Red White Caipirinha ... Dekoria Komplet szklanek do napojów Glasmark Komplet 6 szklanek...
Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ?
źródło: Okazje.info
Więcej o:
Copyright © Agora SA