Tarta z gruszkami i gorgonzolą

Maria Szkop
25.12.2010 10:05
A A A
Tarta z gruszką i gorgonzolą

Tarta z gruszką i gorgonzolą (Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta)

To przykład na harmonię smaków. Łagodna słodycz gruszki w połączeniu z wyrazistym, ostrym serem, a wszystko na delikatnym kruchym spodzie.
Zobacz zdjęcia (7)
Komentarze (4)
Zaloguj się
  • Gość: elzbieta.witan@gmail.com

    0

    Fenomenalne!!!!
    Wspaniałe połącznie. Gorąco polecam

  • Gość: minutehead

    0

    Jakoś nie przekonuje mnie połączenie gruszek i gorgonzoli - mogę się oczywiście mylić. Je sli komuś uda się to przygotować i potrafi przedstawić proces produkcji w minutę - zapraszamy do nas!
    -----
    www.facebook.com/minutowa.glowa

  • Gość: mim

    0

    Przydałoby się zdjęcie po upieczeniu!

  • rommoc39

    0

    Do obliczeń zamiast mąki pszennej użyłem mąki pszennej razowej i obliczenia wskazują, że pokarm nadaje się dla cukrzyka. Energia = 2669, węglowodany = 173, bialko = 107, tłuszcz = 169, a IG = 45, ŁG = 73.4. Czyli 100 gram tarty : Energia = 243 kcal, węglowodany = 15.g, białko = 9.8, tłuszcz = 15,4; Ig = 43: ŁG = 74
    POlecam dla cukrzyków

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX