Rosół domowy

Maria Szkop
21.11.2013 14:10
A A A

Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta

Każdy ma swój rodzinny przepis. I każdy uważa, że jego wersja jest najlepsza. Niektórzy gotują tylko na kurze (jest wtedy delikatniejszy), inni wolą wołowy (z mięsa można potem zrobić pierogi). My wybraliśmy dla was wersję mieszaną.
Zobacz zdjęcia (6)
Komentarze (2)
Zaloguj się
  • wj_2000

    Oceniono 11 razy 7

    Zamiast kurczaka lepsza byłaby KURA rosołowa. Może tylko 40 dag kurczaka nie zepsuje całkiem tego rosołu, ale wiem, że o ile rosół z samej kury może być pyszny to z kurczaka (takiego ze sklepu) jest wstrętny. Raz spróbowałem i basta.
    Co innego, gdy na wsi dostałem od sąsiada rolnika kurczaka "bieganego", kogutka. Rosół był smaczny, jak w dzieciństwie, gdy jeszcze nie było W Polsce hodowli brojlerów.

  • maguniaklikunia

    Oceniono 24 razy 2

    rosół z listkiem laurowym i jałowcem to jakaś wersja myśliwska ?

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX