Kuchnia beskidzka

Mirek Drewniak
22.11.2016 12:30
A A A
Kaczka duszona z jabłkami

Kaczka duszona z jabłkami (Fot. BBS)

Kuchnia beskidzkich górali jest solidna i smaczna. Rozgrzewa, daje siłę. Bez udziwnień. Prosta, w najszlachetniejszym rozumieniu tego słowa, bo bierze się z szacunku do tego co w górach wyrosło i co tam wyhodowano, i z poszanowania własnej tradycji.
Zobacz zdjęcia (12)
Komentarze (4)
Zaloguj się
  • kapralwojtek

    Oceniono 55 razy 47

    Po pierwsze: tow. Gomułka nie miał na imię "bundzu", tylko Wiesław. Bundz występuje w gomÓłkach.

    Po drugie: do pierwszego przepisu polecam użyć do podpalenia sera zwykłej wódki, a łącką zachować do popicia. Smak sera się nie zmieni, a szkoda marnować.

  • klara2010

    Oceniono 8 razy 2

    Jak zrobic zakwas na żur?

  • rabbinhood

    Oceniono 5 razy 1

    polecam haluszki

  • Gość: cialis 5mg usa

    Oceniono 10 razy -8

    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX