Domowe włoskie makarony

Giancarlo Russo
18.07.2016 08:16
A A A
Makaron casarecce w ragu warzywno-wołowym

Makaron casarecce w ragu warzywno-wołowym (Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta)

Już same ich nazwy brzmią zniewalająco bucatini, rigati, casarecce... Pięknie wyglądają, a smakują jeszcze lepiej. A może zamiast kupować gotowe, zacząć robić makarony w domu, i - jak we Włoszech - mieć swój rodzinny przepis?
Zobacz zdjęcia (10)
Komentarze (13)
Zaloguj się
  • Gość: senti

    Oceniono 22 razy 4

    kto to pisal szok :o spaghetti z jajkami i boczkiem to poprostu CARBONARA

  • Gość: zol

    Oceniono 4 razy 2

    Widze same wykwintne podniebienia i wysoka wiedza kulinarną. Troche przesadzacie z krytyką - przepisy proste, smaczne i dla każdego
    Przy okazji zapraszam zainteresowanych na stonę (nie moją): http://mojaitalia.mixxt.pl/networks/content/index.Rodzaje+makaronu
    Można się sporo dowiedzieć :)

  • Daria Nowicka

    0

    Jeśli makaron z paczki to tylko Primo Gusto. Smakuje jak domowy a przygotowuje się go dużo szybciej ;)

  • abtmarketing

    Oceniono 6 razy 0

    I tak jest niezle. Chyba pierwszy tekst, w ktorym na makaron nie mowia "kluski".

  • Gość: xx

    Oceniono 15 razy -1

    Włosi nie robią makaronu z karczochami z zalewy, tylko ze świeżymi.

  • Gość: kuchareczka

    Oceniono 7 razy -1

    Łakawie wyjaśniono, co to jest spaghetti, a każde dziecko to wie, natomiast nie ma opisu makaronu tagliolini, znacznie mniej znanego. Może autor sam nie wiedział co to?

  • Gość: j.w

    Oceniono 9 razy -1

    40g soli na 500g makaronu?
    TO są 4 łyżki soli

  • baramboo

    Oceniono 2 razy -2

    Kto ma czas na to?

  • Gość: senti

    Oceniono 18 razy -2

    jakiego rigatti ??????? penne rigate?mezze manche rigate ?serpentini rigate ? itd opisy i sklad dno chyba tem szef kuchni to wloch tureckiego pochodzenia

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX