Ziemniaczane potrawy

red.
15.12.2015 12:15
A A A
Kopytka

Kopytka (Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta)

Kluski śląskie, kopytka, pyzy są pyszne nie tylko dlatego, że kojarzą się z najlepszą na świecie kuchnią babci. Jak Polska długa i szeroka uwielbiamy ziemniaczane potrawy, bo są po prostu bardzo smaczne.
Zobacz zdjęcia (6)
Komentarze (5)
Zaloguj się
  • krzych.korab

    Oceniono 11 razy 9

    Jajka do klusek śląskich ? Co za niedomówienie podał wam ten przepis. Kluski śląskie to ziemniaki i 1/4 mąki kartoflanej. Wsio.

  • poborowy102

    Oceniono 6 razy 6

    jajko można dać do klusek śląskich, ale one wtedy stwardnieją jeśli nie zje się od razu. Więc te, które są z jajkiem i mają być jedzone następnego dnia lepiej zostawić surowe w lodówce i ugotować przed jedzeniem. Natomiast ta mąka pszenna to jakaś brednia. Cały przepis na gumiklyjzy to: 3/4 ziemniaków ugotowanych z solą, 1/4 mąki ziemniaczanej. I już. Ew. jajko.

  • lisa2

    Oceniono 3 razy 1

    Ziemniaki...

    ...i zasmażka!!!

  • lopixter

    Oceniono 4 razy 0

    Bez przesady. Wystarczy sama zasmażka.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX