Focaccia z cebulą

Maria Szkop
30.09.2013 08:12
A A A
Włoskie pieczywo (Focaccia) zapiekane z cebulą

Włoskie pieczywo (Focaccia) zapiekane z cebulą (Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta)

Mąka, oliwa i cebula - na pewno masz je w kuchni, więc jak masz ochotę na małe co nieco, sprawdź, czy masz drożdże i zabieraj się za wyrabianie tego prostego placka cebulowego. Cebulę możesz zastąpić rozmarynem - focaccia będzie równie pyszna.
Zobacz zdjęcia (7)
Komentarze (2)
Zaloguj się
  • dzaga41

    0

    Co to znaczy "trochu'?

  • liljana1980

    Oceniono 1 raz -1

    Wprost uwielbiam focaccię, a właściwie kocham całą kuchnię włoską. Lubię gotować w domu, ale jest taka jedna urocza włoska knajpka, gdzie podają najlepsze włoskie specjały - poznańska "Italia". Ach, mogłabym w niej zamieszkać :) Moim ulubionym włoskim daniem jest klasyczna pasta z owocami morza.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX