Przysmaki prosto z grilla

Zuzanna Wiciejowska
22.05.2015 12:30
A A A Drukuj
Spotkania przy grillu mają same zalety. Możemy pobyć z rodziną i przyjaciółmi na łonie natury, nie zważać na zastawę i savoir-vivre, chwytać pyszne gorące kąski, na jakie tylko mamy ochotę i cieszyć oczy widokiem panów uwijających się przy ruszcie. Bo tak się u nas przyjęło, że to zadanie dla mężczyzn.

Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta

1 kg jagnięciny lub cielęciny bez kości,

2 cebule (150 g),

5 łyżek octu winnego,

120 g soku z kwaśnych granatów,

1 łyżeczka tymianku,

natka pietruszki,

sól, pieprz

 

Mięso pokrój w kostkę, dodaj drobno pokrojoną cebulę i tymianek, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Zalej octem i sokiem z granatów, ponownie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Kawałki mięsa nabij na szpikulce i upiecz na grillu. Przed podaniem posyp natką.

(6 porcji)

Zdjęcie Camry CR 6604 Zdjęcie Klarstein Wok & Roll 4 zestaw do woka elektryczny 450 watów 29,5cm ? 4 osoby Zdjęcie SEVERIN KG 2385
Camry CR 6604 Klarstein Wok & Roll 4 zest... SEVERIN KG 2385
Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ?
źródło: Okazje.info
Zobacz także
Komentarze (2)
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX