bakłażan
-
Warzywa dobrze nadziane
31-08-2018 07:51Faszerowane warzywa to bardzo wdzięczna potrawa. Można w nich zapiec najrozmaitsze farsze i zadowolić podniebienie zarówno jarosza, jak i mięsożercy.
-
Jesienne bakłażany
22-11-2017 08:20To pomysły na szybkie i niedrogie sezonowe danie. Pamiętaj tylko, aby przed smażeniem posolić bakłażana, a następnie odsączyć, kiedy puści sok, inaczej wchłonie zbyt dużo tłuszczu
-
Ciepła kolacja
17-10-2017 12:42Gdy za oknem zapada zmierzch, przyjemnie jest zaszyć się w ciepłej kuchni i przygotować coś pysznego do jedzenia.
-
Bakłażan na 5 sposobów
12-09-2017 12:22Tylko dojrzały! Niedojrzały bakłażan może zaszkodzić. Dlatego warto przed zakupem nacisnąć go, aby sprawdzić, czy miąższ ugina się pod naporem palca. Jeśli tak się dzieje, warzywo jest dojrzałe. Bakłażana można przechowywać, najlepiej w folii, ale nie dłużej niż 2-3 dni.
-
Bakłażany
18-08-2015 08:15Idealnie gładka, fioletowa i lśniąca skórka... Uwielbiam bakłażany, choć muszę przyznać, że w kuchni trzeba z nimi uważać.
-
Zapiekane bakłażany z kaszą jaglaną
13-11-2013 12:18Grzyby, suszone pomidory, smażona cebula to dodatki, dzięki którym potrawy zyskują wyjątkowy smak. Piąty smak - umami, którego często brakuje osobom przechodzącym na dietę bezmięsną. Okazuje się, że nie tak trudno go uzyskać.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt