bułeczki
-
Jagodzianki
18-07-2018 12:10Latem można je kupić niemal w każdej cukierni. Nic jednak nie zastąpi pachnącej i jeszcze ciepłej drożdżowej bułeczki ze szklanką zimnego mleka.
-
Focaccia z rozmarynem
12-06-2018 12:20Pyszne bułeczki, które idealnie nadają się do maczania w sosach lub aromatycznej oliwie. Najlepiej smakują we Włoszech, ale póki co spróbujmy zrobić je w domu.
-
Rosną jak na drożdżach
11-04-2018 12:15Na warsztatach slow food uczyliśmy się, jak zrobić bułeczki z nadzieniem. W domu upiekliśmy m.in. cynamonowe ślimaczki. Czeka nas jeszcze przygoda z chlebem na zakwasie
-
Chałka z sezamem
29-11-2017 08:12Bułeczka drożdżowa, zwana też plecionką, struclą albo kukiełką, najlepiej smakuje z masłem i domowymi konfiturami. Choć można kupić gotową, warto spróbować zrobić ją samodzielnie.
-
Bułeczki drożdżowe
16-11-2017 12:40Ciasto drożdżowe jest wymagające - nie róbcie zatem nic na skróty. Dobrze zagniecione i wyrośnięte w cieple ciasto jest gwarancją udanych wypieków.
-
Brioszki z dżemem
03-10-2017 08:15Drożdżowe bułeczki z owocowym dodatkiem. Zamiast dżemu (lub marmolady) możesz użyć ulubionego serka, kremu orzechowego, budyniu lub po prostu przygotować pyszne kanapki.
-
Szwedzkie lato w kuchni
07-08-2015 08:08Wspaniałe domowe pieczywo chrupkie, świeże zioła i ryby, aromatyczna sałatka, klasyczne bułeczki cynamonowe i zaskakujące limonkowym aromatem ciasto jagodowe. Zapraszamy do szwedzkiego stołu
-
Świąteczne przepisy Jakuba Kuronia
19-12-2013 11:55Grzybowa tarta na Wigilię, roladki na święta i bułeczki na co dzień. Jakub Kuroń poleca!
-
Pszenne bułeczki
21-05-2013 08:05Jeśli lubisz jeść świeże bułeczki, puszyste w środku z chrupiącą złocistą skórką, to jest to przepis właśnie dla ciebie. Dodaj do ciasta ulubione przyprawy albo posyp nimi bułeczki przed pieczeniem. A te, których nie zjesz od razu, możesz zamrozić.
-
Zdrowa żurawina
25-02-2013 08:00Jest zbyt kwaśna, by jeść ją na surowo. Zdecydowanie lepiej smakuje przetworzona. Warto ją jeść, bo ma wiele cennych składników odżywczych, m.in. antyoksydanty. Można z niej robić kisiel, sos do mięsa, a także soki i syropy. Znakomite są także kandyzowane żurawiny, podobne do rodzynek.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt