grill
-
Ryby z rusztu
20-07-2018 08:15Skropione sokiem z cytryny, obficie natarte ziołami, solą i pieprzem - upieką się, zanim przygotujesz do nich sałatki. A jeśli wcześniej włożysz ryby do marynaty, będą jeszcze delikatniejsze i bardziej aromatyczne
-
Prosto z grilla
28-06-2018 12:28Grillowanie jest wciągające! Zwłaszcza gdy mamy w zanadrzu wiele pomysłów na dania, które możemy w ten sposób przygotować. Nie bójcie się eksperymentować! Na grillu można przyrządzić prawie wszystko.
-
Kaszanka da się lubić
25-06-2018 08:46Swojskie smaki powracają do łask. Kaszanka, czyli rodzaj kiełbasy z kaszy gryczanej lub jęczmiennej, krwi, podrobów (wątroby, płuc, skórek wieprzowych) oraz tłuszczu z przyprawami (cebula, pieprz i majeranek) cieszy się coraz większą popularnością. Najlepiej zaopatrzyć się w nią u sprawdzonych masarzy, dbających o tradycyjny skład, nie dodających zbędnych ulepszaczy smaku.
-
Grill wegetariański
18-06-2018 12:10Zdrowo i kolorowo Grillować można niemal wszystkie warzywa, zwłaszcza jeśli wcześniej zamarynuje się je w zalewie z odrobiną octu i ziołami. Aromatyczna marynata zmiękczy jarzyny i przyda im smaku. Potem wystarczy już tylko kilka minut na lekko rozgrzanym ruszcie.
-
Menu pod chmurkę
13-06-2018 12:35Nie tylko śniadanie można zjeść na trawie. Jeśli tylko przygotujemy odpowiednie potrawy, możemy biesiadować od rana do wieczora. Oby tylko dopisała pogoda.
-
Lekkie dania z grilla
11-06-2018 08:12Wbrew pozorom na grillu można przyrządzić nie tylko ciężkie dania mięsne, jak żeberka czy karkówka, ale również wiele lekkich potraw. Najlepszym przykładem są grillowane ryby i warzywa.
-
Ryby prosto z rusztu
08-06-2018 11:46Ryby i owoce morza przyrządzone na grillu zyskują dymny smak i aromat. Dzięki temu smakują także tym, którzy za nimi na co dzień nie przepadają.
-
Co na ruszt?
28-05-2018 08:30Nie obawiajmy się eksperymentów przy ruszcie. Grillować można z powodzeniem warzywa, a nawet owoce, które mogą być zdrową alternatywą dla karkówki i żeberek.
-
Sosy - do wyboru, do koloru
21-05-2018 08:25Sos może uatrakcyjnić niejedno danie. Odpowiednio dobrany podkreśla smak potrawy, łagodzi lub dodaje mocy. Oto propozycje podstawowych sosów, które sprawdzą się jako dodatek do wielu dań.
-
Szaszłyki z grilla
11-05-2018 08:15Zaopatrz się w kolorowe warzywa, owoce, świeże ziół, przyprawy. I, oczywiście, w różne rodzaje mięsa, a potem z fantazją nadziewaj na szpadki, tworząc własne kompozycje.
-
Mięsne przysmaki
09-05-2018 08:19Zrazy, skrzydełka, steki, szaszłyki... Chrupiące z wierzchu i soczyste w środku, pachnące ziołami i dymem. Zapraszamy do stołu.
-
Sery na ciepło
08-05-2018 12:40Nie tylko wegetarianie ucieszą się z tej propozycji. Grillowane sery podane na liściach sałaty lub rukoli z owocami lub wytrawną konfiturą to jedno z ulubionych potraw z rusztu.
-
Dip - dodatek doskonały
07-05-2018 08:20Sos na bazie jogurtu to idealny dodatek do potraw z grilla. Pasuje zarówno do potraw mięsnych, jak i do warzyw upieczonych na ruszcie. Powinien być dobrze przyprawiony i dość gęsty, aby jedzącym na stojąco biesiadnikom nie kapał po brodzie.
-
Sałatki do grilla
27-04-2018 12:05Są świetnym uzupełnieniem mięsnych dań z rusztu. Oto kilka propozycji na lekkie i kolorowe sałatki
-
Przysmaki prosto z grilla
22-05-2015 12:30Spotkania przy grillu mają same zalety. Możemy pobyć z rodziną i przyjaciółmi na łonie natury, nie zważać na zastawę i savoir-vivre, chwytać pyszne gorące kąski, na jakie tylko mamy ochotę i cieszyć oczy widokiem panów uwijających się przy ruszcie. Bo tak się u nas przyjęło, że to zadanie dla mężczyzn.
-
Owoce z grilla
21-05-2015 08:25W sezonie grillowym na ruszt trafiają nawet owoce. I choć najzdrowsze są na surowo, upieczone na grillu smakują wyśmienicie. Zwłaszcza jeśli przygotuje się je z fantazją.
-
Marynata - smak i aromat
14-05-2015 08:30Zamarynowanie mięsa przed smażeniem na grillu to sposób na soczyste i aromatyczne danie.
-
Karkówka z grilla
30-04-2014 12:09Kultowa potrawa z grilla. Sama w sobie nie jest trudna do przyrządzenia. Warto ją podać z sałatką grecką. Jest pyszna!
-
Marynaty do mięs na grill
03-05-2013 14:10Dzięki nim nawet po krótkim pieczeniu na ruszcie mięsa są kruche, soczyste i aromatyczne.
-
Grillowane faszerowane papryki
13-07-2012 15:30Sezon grillowy w pełni. Dziś proponujemy wyśmienite danie jarskie.
-
Sezon rusza
29-04-2012 08:00W domu, na balkonie (pamiętajmy o komforcie sąsiadów!), na zielonej trawce - do grillowania przystąp!
-
Grill przydomowy
08-07-2011 09:00Większe i mniejsze urządzenia na bliskie wypady, np. na werandę, i te nieco dalsze - do ogródka. W osiągnięciu prawdziwego mistrzostwa kucharzowi pomogą też zapewne fachowe akcesoria.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt