grzyby
-
Risotto z kurkami
23-07-2018 08:15Risotto to danie na co dzień, szybkie, łatwe i praktyczne. Co ważne, przepis możesz modyfikować, dowolnie zmieniając dodatki, np. zamiast grzybów dodać cukinię, paprykę, kawałki mięsa itp. Podstawą jest ryż, cebula i bulion.
-
Kuchnia Sudetów
02-02-2018 08:11To wyjątkowo urozmaicona kuchnia. Dlaczego? Po II wojnie światowej na Dolnym Śląsku zamieszkała ludność z całej Polski, np. z Krakowskiego, Kieleckiego, Rzeszowskiego oraz z Kresów Wschodnich - z Lwowa, Tarnopola, Wołynia... Była też mniejszość niemiecka, ukraińska czy żydowska. Siłą kuchni sudeckiej jest właśnie jej kulturowa różnorodność oraz regionalne produkty: dziczyzna, grzyby i ryby.
-
Kuchnia Tatr i Beskidów
24-01-2018 12:10Co roku polskie góry odwiedza ponad 2,5 miliona turystów. Góry kuszą nas magicznymi krajobrazami, piękną przyrodą i wyjątkowymi regionalnymi smakami. Kto nie zna rozsławionej przez braci Golców kwaśnicy, czosnkowego smalcu czy tradycyjnego owczego oscypka? Dlatego dziś, oprócz znanych i popularnych przepisów, proponuję także szynkę aromatyzowaną, peklowaną w piwie i miodzie, serduszka drobiowe oraz kilka receptur z dodatkiem grzybów.
-
Dania z suszonymi grzybami
28-12-2017 12:42Sięgajmy po nie częściej, nie tylko wtedy, gdy przygotowujemy wigilijną ucztę. Przydają potrawom smaku i niezwykłego aromatu. Jeśli nie jesteśmy wytrawnymi grzybiarzami, kupujmy tylko te, które mają atest.
-
Dania z grzybami
26-09-2017 08:07Prawdziwki, podgrzybki, kozaki, maślaki, kurki i gąski... Wszystkie pyszne. Jedne nadają się do marynowania, inne są idealne do suszenia. My proponujemy je dziś w daniach na ciepło.
-
Potrawy z grzybami
13-09-2017 08:37Grzyby kryją w sobie piąty smak - umami. Może dlatego właśnie tak bardzo lubimy potrawy z nimi w roli głównej?
-
Tartaletki z grzybami
06-12-2013 15:19Spody tartaletek możesz trzymać w szczelnym pojemniku nawet kilka dni i codziennie wypełniać je innym farszem. Wersja grzybowa sprawdzi się też podczas wigilii.
-
Dania prosto z lasu
17-10-2013 08:01Oto propozycja obiadu po udanym grzybobraniu. Pożywna zupa z imbirem rozgrzeje po porannej wycieczce do lasu, a trofea będzie można od razu właściwie spożytkować.
-
Cztery sposoby na leśne grzyby
02-10-2013 13:45Marynowane, duszone, suszone, smażone... Już czas na grzybobranie, a więc koszyki (i koziki) w ręce i na grzyby!
-
Risotto z grzybami
16-09-2013 08:15Zapaleni grzybiarze powinni spojrzeć przychylnie na tę potrawę. Grzyby w risotcie smakują bowiem wyśmienicie.
-
Najdroższe przyjemności świata
27-11-2012 12:00Co łączy grzyby matsutake, wołowinę wagyu i arbuza Yubari? Oprócz obco brzmiącej nazwy wygórowane ceny, które trzeba zapłacić za najprawdopodobniej najdroższe jedzenie na świecie.
-
Włoski dla początkujących
10-08-2012 14:00Jaka jest najpopularniejsza kuchnia w Polsce? Oczywiście włoska. Nic więc dziwnego, że na zajęciach "Klasyka nowoczesnej kuchni włoskiej" spotkałam kursantów z całej Polski
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt