jabłka
-
Wege party
09-02-2018 08:21Przekąski przygotowane na bazie warzyw i owoców mogą być nie tylko smaczne, ale również treściwe, zwłaszcza jeśli doda się do nich ser i orzechy.
-
Jak zrobić strudel jabłkowy?
08-11-2017 12:15Delikatne jabłka z rodzynkami, doprawione cynamonem i zawinięte w cieniutkie ciasto...po prostu pycha! Wyjęte z piekarnika można od razu podawać na stół. Oprószone cukrem pudrem albo z dodatkiem lodów waniliowych.
-
Czas na jabłka
06-11-2017 08:19To nasz narodowy owoc. Mają wiele odmian i smaków. Są nie tylko tanie, ale też łatwo dostępne. Nie ma lepszego ciasta niż prawdziwa szarlotka domowej roboty...
-
Jabłka na trzy nowe sposoby
08-09-2017 12:22Podobno ponad 90 % Polaków jada jabłka tylko na surowo. To dobrze, bo to najzdrowiej. Jednak skoro mamy w tym sezonie jeść je na potęgę, to oprócz chrupania świeżych warto wypróbować potrawy z jabłkami. Na ciepło bowiem są pyszne nie tylko w szarlotce.
-
Zaskakujące pomysły na jabłka
01-10-2014 12:11W poprzednim numerze proponowaliśmy dania powszechnie znane i lubiane. Dziś pora na kulinarne eksperymenty z jabłkami. Może i one staną się rodzinnym przysmakiem?
-
Ciasto jabłkowe, jabłka po chłopsku, pudding. Skuś się!
18-09-2014 12:51Jabłka zapiekane w piekarniku napełniają dom charakterystycznym aromatem jesieni.Najlepiej w daniach na ciepło wypadają antonówki, renety, a także popularne cortlandy. Miąższ tych odmian pod wpływem temperatury zmienia się w kremowe purée.
-
Jedz jabłka!
05-09-2014 08:34" (...) jest zupa jabłkowa i knedle z jabłkami, duszone są jabłka, pieczone są jabłka i z jabłek szarlotka, i kompot i babka!" Pamiętacie wiersz Brzechwy? Ileż dań z jabłek można wyczarować! Bez liku - przyznacie to sami.
-
Pomysły na jabłka
26-08-2013 10:15Jabłka nigdy się nie znudzą. Można je zapiekać, smażyć lub przygotować orzeźwiający kompot.
-
Kaczka pieczona jabłkami
23-01-2013 12:00Kaczka pieczona z jabłkami to tradycyjne polskie danie, jeszcze nie tak dawno atrakcja rodzinnych obiadów ?od święta?. Wbrew pozorom, jest bardzo łatwa do przyrządzenia. I smakowicie pieką się w niej kwaśne jabłka.
-
Do zupy, mięsa i szarlotki. Przez cały rok
17-12-2011 08:00Jabłka - są stare jak świat, dostępne przez cały rok. Ich odmian chyba nikt nie zliczył. Różni je smak, aromat, wygląd i zastosowanie w kuchni. Które gatunki to te najpopularniejsze?
-
Król Dawid na straganie
17-12-2009 01:00Jabłka, na które urywałam się po lekcjach do koleżanki Ani, były małe, kostropate i bladozielone. Ale na samo wspomnienie ich smaku i aromatu moje ślinianki szaleją
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt