karp
-
Król karp
17-12-2017 08:59Niektórzy unikają tych ryb, z powodu specyficznego zapachu, inni z powodu warunków, w jakich są trzymane w sklepach. Są jednak smakosze, którzy bez karpia nie wyobrażają sobie kolacji wigilijnej. To właśnie dla nich wybraliśmy trzy przepisy na świątecznego karpia.
-
Filetowanie karpia
14-12-2015 08:20Można kupić gotowe dzwonka albo płaty. Najczęściej jednak wybieramy karpia w całości. Z filetów lub dzwonków przyrządzimy potrawy wigilijne, a na głowie, ogonie i płetwie grzbietowej ugotujemy esencjonalny wywar.
-
Filet zamiast tuszy
22-12-2014 12:48Zamiast żywego karpia lepiej kupić filety. W ten sposób oszczędzamy rybie i sobie cierpienia. Dla jakości przygotowanej z tej ryby potrawy nie ma to większego znaczenia.
-
Jakubiak w sezonie na święta
13-12-2013 12:10Elegancka zupa rybna, karp w piernikowym sosie, smażone pierogi z kiszoną kapustą i gęś faszerowana kaszą gryczaną - to propozycje Tomasza Jakubiaka na uroczysty obiad
-
Co z tym karpiem?
21-12-2010 14:33Nie lubię tego tłuściocha i już. Nijaki w smaku, galaretowaty, ościsty, pachnący mułem, ląduje na moim talerzu tradycyjnie na święta
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt