krewetki
-
Prosto z grilla
28-06-2018 12:28Grillowanie jest wciągające! Zwłaszcza gdy mamy w zanadrzu wiele pomysłów na dania, które możemy w ten sposób przygotować. Nie bójcie się eksperymentować! Na grillu można przyrządzić prawie wszystko.
-
Zapraszamy na krewetki
22-02-2018 12:20Mają mało kalorii, za to dużo białka, witamin i antyoksydantów. No i są niebywale smaczne! Ale wielu jest nieufnych - w restauracji może i zamówią, ale w domu nie przyrządzą. Do czasu, bo to prawie pewne, że po pierwszym własnym daniu z krewetkami nabiorą do nich przekonania... i apetytu na więcej.
-
Kolacja dla zakochanych
14-02-2018 12:43Ta kolacja musi być oryginalna, ale niezbyt obfita. Zostawmy energię na inne przyjemności, niż trawienie.
-
Pogryzając przed telewizorem
13-02-2018 12:20Przed meczem lub długim seansem filmowym warto wcześniej pomyśleć o drobnych acz wytwornych przekąskach i spokojnie zasiąść przed telewizorem.
-
Pomysłowe dania na Sylwestra
31-12-2013 13:17Małe danka, potrawy na jeden ząb, ale również coś bardziej pożywnego, najlepiej na ciepło, to idealne menu imprezowe.
-
Krótki przewodnik po owocach morza
07-08-2013 16:00W lokalnych barach i restauracjach w basenie Morza Śródziemnego w menu oprócz ryb znajdziemy też potrawy z krewetek, małży, ośmiornic i innych owoców morza. Warto przełamać niechęć i spróbować ich podczas wakacji, a potem nauczyć się przyrządzać je w domu. Są zdrowe i pyszne!
-
Gotujemy w restauracyjnej kuchni
30-11-2012 12:00Gościliśmy na warsztatach kulinarnych dla dzieci zorganizowanych przez hotel Hyatt Regency Warsaw organizowanych z okazji akcji ?For Kids, by Kids?, dzięki której mali goście współtworzyli restauracyjne menu dla dzieci
-
Kuchnia Australii
16-08-2012 08:34Bogactwo składników, eksplozja smaków i aromatów oraz połączenie wpływów anglosaskich i śródziemnomorskich z dalekowschodnimi i lokalnymi to kwintesencja kuchni australijskiej. Koniecznie dodajcie do tego wspólne spędzenie czasu na świeżym powietrzu, z przyjaciółmi, przy zastawionym stole!
-
Paella
25-07-2012 12:30Paella to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych w Hiszpanii. Jej przygotowanie wymaga trochę czasu, ale warto poczekać na efekt
-
Bułka tarta to nie panierka
30-10-2011 08:00Idealna do ryb ma formę chrupiących granulek, idealna do kurczaka - proszku tworzącego po usmażeniu pofałdowaną strukturę. Poznajcie - oto panierki.
-
Feta z krowiego mleka, czyli wzloty i upadki polskich kulinariów
11-01-2011 13:25Z pierwszych wizyt w Polsce pamiętam, że ludzie poświęcali wiele czasu na rodzinne ucztowanie, ale - niestety - często jedli źle. Przez lata, które tu spędziłem, sytuacja się odwróciła. Coraz więcej ludzi dobrze gotuje, a coraz mniej celebruje posiłek.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt